Alaplı

"NİCE İNSANLAR GÖRDÜM..."

 Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri;  "Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!" yüz yıllar önce ne güzel tanımlamış ve  ifade etmiş insanları değil mi?

**************

Alaplı ilçe olduğu 1987 yılından bu zamana kadar 9 kaymakam ile tanıştı. 9 Kaymakamın çoğunlu boylu boslu, babayiğit görünümlü kişilerdi.

**************

Alaplı'da görev almış  ilk Kaymakam olan Necmi Kurt, daha sonra sırası ile Osman Akbaş, Recep Erkılıç, Mehmet Ergenoğlu, Celalettin Cantürk, Aydın Memük, Yıldıray Malğaç, Altuğ Çağlar ve son kaymakamı Saim Eskioğlu...

*******************

Alaplı'da idarecilik görevi yapan bazı yetkililer,  görev yaptıkları süreçte ortaya çıkan guruplaşmayı, cepheleşmeyi, güvensizlik ve kaos ortamını durdurmamış, ilçenin sosyal barışının zedelenmesini uzaktan uzağa seyrederek  mevcut köprülerin yıkılmasına,  birlik, beraberlik ve dostluk olgularının büyük zarar görmesine imkan sağlamışlardır.

********************

Yine; Mevlana'nın " Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!" dediği  cinsten idarecilerin ve ona çanak tutan bazı kişilerin baş rol oynadıkları o süreçte, acıdan beslenerek zevk almak bir marifetmişcesine,  ateşe benzin dökmek suretiyle ilçenin sorunlarını çözümsüz hale getirmeye çalışmışlardı.

************************

Neyseki; gören, işiten, duyan ve herşeyden haberi olan büyük devlet, Alaplı'yı yıkan, birlik beraberliği ayaklar altına alan, sosyal barışı yerle bir eden o kişilerden haberdar oldu ve onları bu ilçeden uzaklaştır..

************************

Ve o beklenen mucizeyi yine o büyük devlet gerçekleştirdi. İlçenin eski tek vücut ve tek yumruk olduğu günlere geri dönebilmesi için boylu, poslu olmayan,  kısa boylu bir kaymakam atandı....

**********************

Evet, mucize gerçekleşmişti. Çanakkale vali yardımcısı iken Alaplı'ya atanan Saim Eskioğlu, kısa boyuna karşı;  mangal gibi yüreği, içinde insan sevgisi, 40 yıllık devlet adamlığında öğrendiği devlet terbiyesi, tecrübesi, idareciliği ve içten doğal gülümseyen vücut diliyle "ben Alaplı'nın hem idarecisiyim,  hem de ağabeyiyim"  havası vererek insanların güvenini kazandı.

 

***********************

Saim Eskioğlu  göreve başlar başlamaz, ilçede ayaklar altında sürünen sosyal barışı yeniden kurmaya başladı. Kurumlar arasındaki sürtüşmeyi ortadan kaldırdı, düşman cephelerini barıştırdı, ilçeye sevgiyi, barışı ve dostluğu yeniden getirdi....

***********************

O ilçeyi sevdi,  45 bin insan da onu sevdi. derdi olan ona koştu, o da asla yeter demedi. Kimisi kapısını aşındırdı, kimileride telefon işle derdine çare aradı. O devlet görevin son dönemlerinde herkese katkı vermeye çalıştı. Sorunların çözümü için didindi, kimsenin siyasi kimliğine bakmadı. Ama asla hiç kapısını kimseye kapatmadı.

********************

Alaplı, geç bulduğu bir kaymakamını çok erken kaybetti.

********************

Saim Eskioğlu biz basın mensuplarını "neden bu haberi yaptınız?" demedi. Bilakis bize "Siz halkın gözü kulağısınız. Haber yapınız ki herkes haberdar olabilsin. Yetkililerde görevlerini yapsın" diyerek bizlere hep destek verdi. Şahsım ve Alaplı Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak,  dilerim ve temenni ederim ki; bundan sonra yaşamını sağlık, mutluluk ve ailesi ile huzur içinde uzun yıllar geçirir.

********************

Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerinin  dediği gibi, "Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!"

Mesele boylu poslu olmak değil.  Mesele yürekli olmak, sevgi dolu olmak, insanı sevmek, devletini sevmek, bayrağını sevmek, mesele doğduğun yeri değil, doyduğun yeri yükseltmek , büyütmek, oradaki insanlara katkı sağlamaktır...

**************

Boylu, poslu olmak her zaman iyi adam olur anlamına gelmiyor. Mesele boylu, poslu olmak olsaydı, deve eşeğin arkasında yürümezdi.

saygılarımla...

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum