Alaplı

ALAPLI'DA TEKLİ EĞİTİMİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL MÜDÜR DEMİRCİ’Mİ?

ALAPLI'DA TEKLİ EĞİTİMİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL MÜDÜR DEMİRCİ’Mİ?

 Alaplı ilçesi şehir merkezinde ilk ve orta okulların tekli eğitime geçmesi için farklı alternatifler üzerinde yoğunlaşan Milli eğitim camiasının çalışmalarına, Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Müdürü Tevik Demirci'nin koltuğu kurtarmak için sekteye uğratmaya çalıştığı iddia edildi.

Alaplı'da, Valilik talimatıyla okulların ve kamu kaynaklarının verimli, etkin kullanımı çerçevesinde ÇPL okulları için Milli eğitim müdürlüklerinden rapor istenmesi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı Kaymakamlığı ve Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğünün uyum içerisinde yaptığı öğrenci transferi planlaması ve programı bazı kesimleri rahatsız etti.

800 Öğrencili Okulda 180 Öğrenci Eğitim Görüyor

Alaplı'da 800 öğrenci kapasiteli ÇPL okulunun, muhasebe, yiyecek-içecek hizmetleri, yaşlı bakım hizmetleri  gibi 3 farklı branşta 180 öğrencinin eğitim-öğretim yaptığının ve öğrenci sayısının okul mevcudunun çok altında olmasının belirlenmesi üzerine koltuğu kaybetme endişesine kapıldığı savunulan ÇPL Müdürü Demirci'nin yıllarca ikili eğitimden tekli eğitime geçmeye çalışan  Alaplı'da kapalı kapılar ardında kulis faaliyetlerine başladığı ileri sürülüyor.

Demirci' nin ÇPL'deki 3 braştaki 180 öğrencinin 24 derslik 800 kapasiteli ve sadece 320 öğrencinin eğitim gördüğü Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçme planlarını sırf müdürlük koltuğunu korumak için sekteye uğratma çabalarının sonuçsuz kalması beklenirken, Yine 18 derslikte 480 öğrencinin eğitim gördüğü Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencilerinin boşalan ÇPL'ye taşınması ve okulun adının Alaplı Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi otoritelerden tam not aldı.

800 Öğrencili İmkb Mesleki Liseye Geçecekler

Yine öğrenci yoğunluğu sebebiyle ikili eğitim yapan Karşıyaka ilk ve ortaokulun Karşıya Anadolu Lisesine taşınarak tekli eğitime geçmesi kaçınılmaz olarak değerlendiriliyor.

Alaplı Öğretmen Evine Kavuşacak

Bu şekilde öğrenci sayısı az olan okulların tam donanımlı olarak eğitim-öğretim vermesi için yapılan planlama ile boşalacak olan Alaplı Karşıyaka İlk ve ortaokulunun Öğretmenevi yapılması da İlçede büyük bir eksikliği gidermesi ilçe adına büyük bir kazanım olarak ifade ediliyor.

Eğitim çevrelerinde ÇPL Müdürü Demirci'nin ÇPL'deki yemekhane ve döner sermaye kapatılmadan gerçekleşecek öğrenci transfer planlamasından rahatsız olduğu ve Müdürlük görevi kaybetmeyi göze alamayan Demirci'nin eğitime balta vurma iddiaları taraflı tarafsız tüm kesimlerin tepkisine neden oluyor.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!