Devrek

BAŞKAN BOZKURT, “DARBE GİRİŞİMİNİ VE DARBELERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

BAŞKAN BOZKURT, “DARBE GİRİŞİMİNİ VE DARBELERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

 Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 15-16 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin en karanlık, en acı günlerini yaşadığını belirterek, “Ülkemize ve milletimize yaşatılan darbe girişimini ve darbeleri asla kabul etmiyoruz” dedi.

     Başkan Çetin Bozkurt, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

     Başkan Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

     “Bilindiği gibi, devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf eden aziz milletimizin tarihe kazıdığı bir destan olan ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün  beşinci yıl dönümünü kutluyoruz.

Aziz Milletimiz Tek Yürek Tek Bilek Olmuştur

     Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür.     
      Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece demokrasiye olan inancı ve bağlılığıyla demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

      Bilinmelidir ki, geçmişte olduğu gibi Cumhuriyete, demokrasimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

 

Asla Ve Asla Başaramayacaklar

      15 Temmuz kalkışması bize yeniden hatırlatmıştır ki Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile bu vatanı kanlarıyla sulayan şehitlerimizin kurmuş olduğu Laik Cumhuriyet ve Kurucu değerlerimizi yerle bir etmek isteyen Dahili ve Harici Bedhahların sonu gelmeyecektir ama asla ve asla başaramayacaklardır.

     Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız.

      Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Devrekli hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten duygularımla kutluyorum.”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!