Alaplı

BÜYÜK ZAFER KUTLANDI

BÜYÜK ZAFER KUTLANDI

BÜYÜK ZAFER KUTLANDI

 Büyük Zaferin 90.yıldönümü Kdz. Ereğli de büyük coşkuyla kutlandı.

Ereğli’de ilk tören sabah: 09.00’da Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığındaki heyetin Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Burada bulanan heyetin saygı duruşu bulunmasının ardından hep bir ağızdan istiklal marşı okundu.   Zafer ile ilgili ikinci tören ise belediye hizmet binası önünde düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Binbaşı Sami Tulgar yaptı. Tulgar yaptığı duygulu konuşmasında büyük zaferin önemine değindi. Ardından askeri araca binen Kaymakam Çay, Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç tören alanında tur atarak halkın bayramını kutladı. Burdur yöresi Halk oyunları gösterileri ile devam eden etkinlikler okunan şiirler ile halkın bayram coşkusuna ortak olması ile sona erdi.

Törende Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile diğer yetkilerde hazır bulundu.

 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF. DR. ERCAN CANDAN

“Tarihi zaferlerle dolu olan, hiçbir zaman esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçmeyen Türk Milleti için 30 Ağustos, bir kahramanlık destanıdır, zaferdir, bayramdır. Bu gün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük zaferle sonuçlanıp tarihe altın harflerle yazılan destanlarımızdandır. Çanakkale’de olduğu gibi, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ülkemizin her bölgesinden, topyekûn verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zafer, birlik ve beraberliğimizin de önemli bir göstergelerindendir. Bugün birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalışan iç ve dış güçler, 30 Ağustos Zaferini ve o ruhu bir kez daha anlasınlar. Anlasınlar ki; bu çabalarının boşuna olduğunu ve hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını bilsinler.  Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünü bir kez daha en kalbi duygularımla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yad eder, aziz hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

‘’ Zaferlerle dolu Türk tarihinde, bu yıl 90. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, Çanakkale’den Sakarya'ya uzanan kahramanlık destanıdır. Kahraman halkımızın bağımsızlık adına verdikleri mücadelenin örneği olan bu zafer, tarihte ulusumuzun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği Milli Mücadele sürecinin en büyük adımlarından biridir. Türk tarihine adımızı altın harflerle yazdıran bu eşsiz zafer, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Son günlerde meydana gelen üzücü olaylar, hainlerin emellerine ulaşmasına vesile olamayacak, tarihten günümüze sahip olduğumuz birlik ve beraberlik duygusunu asla bozamayacaktır. Tarihte, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk halkının ve ordusunun sahip olduğu kararlılık gibi bugün de kararlılığımızı hiç bozmadan mücadelemize devam edeceğiz. Tarihte kazanılan her zaferin, bugün halkımıza güç vermesi en büyük temennimiz. Bizler müthiş zaferler kazanan bir Türk ulusunun torunlarıyız. Onların büyük mücadeleler sonunda bizlere emanet ettiği bu topraklar,  halkımızın azmi ve vatanseverliği ile ilelebet korunacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ve tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutlar, aziz şehitlerimizi saygıyla anarım. ‘’

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlamıştır. Posbıyık’ın mesajında;

 “Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 90. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın en şanlı zaferi, milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini alan; Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli cephe zaferlerinden Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın temelinde, hiç kuşkusuz, milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Türk milleti ve şanlı ordumuz, 30 Ağustos Zaferi ile her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık yurdumuzu bölüp ve parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Tarih boyunca, herhangi bir milletin egemenliği altında yaşamayan büyük Türk Milleti’nin yüce önderimizin öncülüğünde, kurtuluş mücadelesini Büyük Taarruz ile taçlandırarak zaferle sonuçlandırdığı gün olan 30 Ağustos 1922’nin, Türk tarihinde taşıdığı değerin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile büyük Türk milleti; birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, her Türk’ün yüreğinde yatan ve aziz Cumhuriyetimizin en sağlam dayanağı olan hürriyet ve istiklal aşkı her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI HAYRETTİN KARTAL

“30 Ağustos 1922, Türk Ulusunu esir ederek Anadolu’yu paylaşmak isteyen emperyalist işgalcilere karşı verilen kurtuluş savaşının zafere giden dönüm noktasıdır. 30 Ağustos kadını- erkeği, genci-yaşlısı, askeri- sivili, köylüsü- kentlisi tüm yurtsever halkımızın omuz omuza verdiği bir bağımsızlık destanıdır. 30 Ağustos aynı zamanda bir sürü yokluk ve olanaksızlıklar içindeki bir ulusun, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı gözünü kırpmadan yapabileceği, mucizeler yaratabileceğinin kanıtlandığı bir gündür. Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başkomutanlığında kazanılan bu zafer, aynı zamanda dünyanın tüm ezilen uluslarına, mazlum halklarına da yol göstererek yeni bir çığır açmıştır. Bugün de yoğun bir terör, ekonomik- politik bir sürü iç-dış sorunla boğuşan ülkemizde, 30 Ağustos’ları anmak ve genç kuşaklara öğreterek unutturmamak büyük önem taşıyor. CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak bu bilinçle 30 Ağustos zafer bayramını kutlarken bu şanlı zaferin başkomutanı Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

CHP ALAPLI İLÇE BAŞKANI NURİ TEKİN

''30 Ağustos, Anadolu topraklarına girmeye cüret etmiş düşmanın püskürtülerek, sonunda denize döküldüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Özgürlüğün, laik cumhuriyetin, demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir.

Geçmişte olduğu gibi günümüz koşullarında da herkes çok iyi bilmelidir ki, içerde veya dışarda, ulusal birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve laik Cumhuriyetimizi zaafa uğratmaya çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaklardır. Çünkü biz, ulusal birliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü kimsenin lütufuyla elde etmedik. En güç koşullarda bile omuz omuza vererek, savaşarak kazandık, Sevr'i parçalayıp tarihin çöplüğüne attık ve Lozan'ı imzaladık. Bunu dost düşman herkese de tescil ettirdik. Herkes bu tarihi gerçeği göz önünde bulundursun ve kimse toprak bütünlüğümüzle, ulusal birliğimizle ve laik cumhuriyetimizle oynamaya kalkmasın. Bu inanç ve kararlılıkla, yalnız bizim değil, mazlum milletlerin gönüllerinde de çok özel bir yeri bulunan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet diliyor, tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan Silahlı Kuvvetlerimizin gününü kutluyor, gazilerimizle, TSK mensuplarına sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.''

 

KDZ. EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MEHMET GENÇ

“30 Ağustos 1922 yılında Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında zaferle sonuçlanmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece askeri bir başarıdan ibaret değil, aynı zamanda milletin yeniden doğuşunun ve çağdaş bir devlet kurmasının başlangıcıdır. Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde güç ve cesaretle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumaya devam etmeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü dolayısıyla; Ordumuzun her kademesinde bir üst rütbeye terfi eden Subay ve Astsubaylarımıza yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Emekliye ayrılan Subay ve Astsubaylarımıza ise sağlıklı ve mutlu uzun yıllar diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anar, Tüm Ereğli halkının ve üyelerimizin bu anlamlı gününü kutlarım.”

ALAPLI TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI RAFET KILIÇ

 ‘30 Ağustos Zaferi, Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı bir destandır. Türk milleti, emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle ve kazandığı zaferlerle; Türk'ün bir tarih adı olduğunu ve yok edilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha açıkça ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, "Türk'ün engin tarihi, insanlık aleminde kendisini farklı ve saygın kılan unutulmaz zaferlerle dolu olup, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ve meydan muharebeleri sonucunda Anadolu toprakları sonsuza kadar Türk yurdu yapılmıştır. Tarihin ender kaydettiği büyük zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açmış olup, Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı medeniyet dünyası yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ ALAPLI ŞUBE BAŞKANI HAYRİ YİĞİT

“Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan 30 Ağustos Zaferi`ni kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan ve Devlet Adamı Yüce Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet rahmet ve şükranla anıyor, hayatta kalan gazilerimize Cenab-ı Hak'tan sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. Bu vesile ile Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı' nı en içten duygularımla kutluyor selam ve saygılar sunuyorum.”
 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!