Devrek

ŞEHİDİMİZİ SONSUZLUĞA UĞURLADIK...

ŞEHİDİMİZİ SONSUZLUĞA UĞURLADIK...

 Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün sabaha karşı şehit olan Devrekli Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut son yolculuğuna uğurlardı.

Sabah saatlerinde şehidin evinin önünde Kuran-ı Kerim okutulması ve Devlet Devlet Hastanesi’nin önünde düzenlenen tören sonrasında şehidin naaşı önce helallik alınması için baba ocağına ardından da cenaze namazının kılınması amacıyla Devrek Merkez Camii’ne getirildi. Şehidin Bingöl'de Uzman Çavuşluk eğitimi aldığı sıradaki silah arkadaşları ile Hakkari’de beraber görev yaptıkları silah arkadaşları da burada hazır bulundu. Bir silah arkadaşı Şehidin tabutunu öptükten sonra ay yıldızlı bayrak sarılı tabutun üzerine mermi bıraktı.
 ONLAR NEREYE GÖMÜLECEK
   Ayakta durmakta zorlanan şehidin ağabeyi Gökhan Korkut, tabutun başına gelerek uzun süre kardeşinin fotoğrafını öptü. Şehidin tabutuna sarılan ağabey Korkut, “Seni toprağa gömeceğiz onlar nerede yatacak” diye feryat etti.
 BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
   Zonguldak Valisi Ali Kaban, AKP Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş,  Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi ile İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi, askeri erkan ile Zonguldak ve ilçe halkının katıldığı cenaze töreninde helallik alındı.
  İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Çakar'ın naaşı teşrik tekbirleri ile cenaze aracına bindirildi.
  Korkut’un naaşı, defnedilmek üzere Devrek beldesine bağlı Yılancakuz Köyü Rahmanoğlu Mahallesi’ne toprağa verildi.
 
Kaynak: Bolgehaber67.net



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!