Alaplı

NK DOOR, ALAPLI’DAN AFRİKA'YA KAPI İHRACATINA BAŞLADI

NK DOOR, ALAPLI’DAN AFRİKA'YA KAPI İHRACATINA BAŞLADI

 Batı Karadeniz’in ün büyük üçüncü kapı üreticisi olan NK DOOR Firması, Orta Asya ülkelerinden sonra şimdide Afrika ülkelerinden Nijerya ve Libya’ya kapı ihraç etmeye başladı.

Alaplı’da imalat fabrikası kurarak iç piyasanın ihtiyacına cevap veren NK DOOR Firması, sonra Orta Asya ülkelerine ürettikleri kapıları ihraç eden dış pazara açıldı. Firma şimdide Libya ve Nijerya kapı ihraç ederek Afrika pazarında söz sahibi olmaya başladı.

Alaplı’nın Merkez Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesindeki bin metrekarelik kapalı alan kullanımlı fabrikada 15 kişiyle; ahşap, melamin, pvc, lake, kompozit, mdf kapı üreten NK DOOR firması diğer yandan da makine parkurunuzdaki eksikliklerini de pvc kapı sarma makinesiyle giderdi.

NK DOOR Orm. Ürn. İnşaat San. Tic. Ltd. şti. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Arslan, hedeflerinin ayda 5 bin adet kapı üretmek olduğunu söyledi. Arslan; “Orta Asya ülkelerine kapı ihracatından sonra hedefimiz Afrika ülkeleriydi.  Planlı ve programlı çalışmalarımızın neticesinde önce Nijerya sonrada Libya’ya kapı ihraç etmeye başladık. Fabrikamızın makine parkurunu pvc kapı sarma makinesini de katarak tamamladık. Her türlü kapıyı fabrikamızda tamamen imal edecek duruma geldik. Bundan sonra hedefimiz aylık beş bin kapı üreterek hem iç piyasanın ihtiyacına cevap vermek hemde yurt dışına kapı ihraç ederek ülkemize döviz girdisi sağlamak hemde Alaplı ekonomisine katkı sağlamaktır” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

2 Yorum

  • NK DOOR CALİSANİ OLARAK ÖNCELİKLE KEMAL ARSLAN BEY 'E ALAPLİ İLCEMİZE İS İMKANİ GETİRMİS OLMASİNDAN DOLAYİ BU SAYEDE 10 LARCA KİSİ BU FABRİKA CALİSANLARİ VE ALAPLİ İLCEMİZİN BİR COK ESNAFİ İCİN MADDİ YONDEN KATKİDA BULUNDUGU İÇİN TEŞEKKURLERİMİ SUNAR İSLERİNDE BASARİLİ OLMASİNİ DİLERİM


  • dilerim gençlere yeni iş merkezleri kurulup alaplımızın göç vermemesine etken olur kolaygelsin