Çaycuma

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

 TOKİ’nin Çaycuma’da başlattığı 384 konutluk projenin kura çekimi yapıldı. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşarken, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeni proje üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Çaycuma’da yapmayı planladığı 384 konut için kura çekimi yapıldı. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde, noter huzurunda yapılan kura çekimine çok büyük katılım oldu. Salona sığmayan katılımcılar için fuayelere dev ekranlar kuruldu. Kura çekimi kent merkezindeki dev ekrandan da izlendi. Ekran önlerinde zaman zaman büyük kalabalıkların toplandığı gözlenirken, adı çıkanların yaşadığı sevinç görülmeye değer manzaralar ortaya çıkardı. Çekiliş öncesinde bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı “Çaycuma tarihi bir günü yaşıyor. Görev başına geldiğimiz anda ilk ele aldığımız işlerden biri bu toplu konut işiydi. Yer konusunda sıkıntı vardı. Başta imar planı revizyonu olmak üzere kimi bürokratik işlemler epey zaman aldı. TOKİ çok güçlü ve hızlı bir kurum. Türkiye’nin her yerinde çok hızlı konutlar yapıyor. Çaycumalılar olarak biz biraz geç kaldık ama yeni projelerle inşallah bu farkı kapatacağız. Bugün bir tarihe tanıklık ediyoruz. Kurada adı çıkacakları şimdiden tebrik ediyorum. Adı çıkmayan vatandaşlarımızsa üzülmesin. Onlar için yeni projeler üreteceğiz. Çaycuma için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz” dedi.

GECİKMİŞ BİR HEYECANI YAŞIYORUZ

Proje Sorumlusu ve TOKİ Uzmanı Süleyman Hilmi Önal’ın prosedür ve TOKİ’nin hizmetleri konusunda bilgi vermesinin ardından söz alan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise, “Bir özeleştiri olarak söylemek isterim ki, bugün gecikmiş bir heyecanı yaşıyoruz. TOKİ son zamanlarda ülkenin yükselen yıldızı olarak çok önemli işlere imza atıyor. Ne yazık ki biz biraz geç istifade ettik. Ama ne mutlu ki, şimdi 384 konut yapıyoruz. Şimdiden hak sahiplerini kutluyor, hayırlı olsun diyorum. İnşallah hızlı bir şekilde temel atması olur ve ardında da dağıtım töreninde birlikte oluruz” dedi. Daha sonra Çaycuma 1. Noteri Fatih Topçu nezaretinde, 711 başvurunun yapıldığı 2+1 konutlar için 160 asil ve 30 yedek, 1108 başvurunun olduğu 3+1 konutlar için 224 Asil, 45 yedek ismin çekilişi yapıldı. İlk çekilişi salonda bulunan kadın katılımcılardan ikisi yaparken, Kaymakam Serkan Keçeli ile Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da birer isim çekti. Kazananların büyük sevinç yaşadığı kura çekiminde zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

SOFİA EVLERİ PROJESİNİ YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ

Çekilişin ardından açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bugün 384 konutun kura törenin yaptık. Bölgemizde, beldelerde dahi TOKİ uygulaması varken, ne yazık ki Çaycuma için geç kalındı. Tarihi bir gün yaşadık. Çok güzel bir tören oldu. Yeni yerler bulduğumuz takdirde, kurada adı çıkmayan vatandaşlarımıza yeni projelerle imkan yaratacağız. Belediyemizin de projeleri var. Şu anda Vadi Evlerini yapıyoruz. Seçim vaadim olan Sofia Evleri projesinde de bahçeli, yüze yakın ev yapacağız. Yakında bunun duyurusunu yapacağız. Ben bu projeye imza atan TOKİ’nin değerli başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Eski imar planında böyle bir alan yoktu, bir planı yeni baştan ele aldık ve kapsamlı bir revizyon yaparak bu alanı kazandırdık. Görevdeki üçüncü yılım bitmeden halkımıza böyle bir imkân sunduğum için çok mutluyum. Tüm Çaycuma’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!