Alaplı

BAHARIN MÜJDECİSİ HIDRELLEZ, GÜMELİ’DE KUTLANDI

BAHARIN MÜJDECİSİ HIDRELLEZ, GÜMELİ’DE KUTLANDI

 Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi’nde geleneksel Hıdrellez şenlikleri 7’den 70’e yoğun bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Gümeli Belde Belediyesi ile Gümeli Yardımlaşma, Sanat, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Gümeli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Hıdrellez doğanın yeniden canlanması ve uyanışı olduğunu söyledi. Dünyada bahar bayramı olarak kutlanan hıdrellez ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Saydam, “Türk dünyasında bilinen ve kutlanan bahar bayramımıdır. Milletlerin sosyal oluşumunda Kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır” dedi.

Alevi dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, Hıdrellez ve Hazreti Peygamber Muhammet Mustafa (S.A.V) nın miracını anlattığı konuşması salonu dolduran yüzlerce insanı hüzünlendirdi, konuşma sonunda ayakta alkışlandı.  

Etkinliklere Gümeli Yardımlaşma, Sanat, Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin söyledikleri deyişler ve semah dönmeleri damga vurdu.

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, geleneksel Gümeli Hıdrellez şenliklerine katılan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Fuat Gencer, Alaplı Müftülüğü personeline, mazeretlerini beyan ederek şenliğe katılamayıp telgraf gönderen AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’a, Kdz. Ereğli’den, Alaplı’dan ve Gümeli’den şenliğe katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.  Ayrıca, Gümeli’ye Kapalı Spor Salonunun kazandırmasında büyük katkıları olan 22-23. dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, kapalı spor salonuna yer bağışlayan Mustafa- Hüseyin Yıldız’a ve Merkez Mahallesi Cem Evi’nin yerini bağışlayan Kemal Lafcı’ya katkılarından dolayı plaket takdim edildi.  



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!