Karadeniz Ereğli

33 BİN LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLANDI

33 BİN LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLANDI

 Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 1 yıl içerisinde ev ve işyerlerinden 33 bin litre bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüme gönderildi. ‘5 litre atık yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı hediye’ kampanyasının ise devam ettiği bildirildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yetkili firmalar kanalıyla konutlardan 890 litre, işyerlerinden ise 32 bin 194 litre olmak üzere toplamda 33 bin 84 litre bitkisel atık yağ toplanarak, geri dönüşümü sağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, son 1 yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgilendirmeyi yaptı; "Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Atık yağlar bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verir. Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman kanal borusu yüzeyine yapışır ve kanal kesitinin zamanla daralıp tıkanmasına neden olur. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane, vs. işletmelerden kaynaklanan bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanmasına Belediyemizce 2007 yılında başlanmıştır. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane ve benzeri işletmeler, bu güne kadar toplam 200.000 lt bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüm tesislerine göndermiştir.

Amacımız çevre kirliliğine neden olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak, işyerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek, bu yağların geri dönüşümünü (biyodizel üretimi) sağlamaktır. Konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre bulaşık deterjanı hediye edilmektedir.”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!