Genel

BAKAN FARUK ÖZLÜ BAYRAMDA YIĞILCA HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN FARUK ÖZLÜ BAYRAMDA YIĞILCA HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Ramazan Bayramının birinci günü Yığılca halkı ile bayramlaştı. Bayramlaşma programı Yığılca Şehir parkında yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Bakan Faruk Özlü ve beraberindeki heyet halkın ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit halka hitabında;  “Öncelikle Sayın Bakanımıza, Sayın İl Başkanımız Hikmet Keskine, Sayın Kaymakamımıza , İlçe Başkanımıza ve tüm Yığılcalılarımıza Bayramlaşma programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yiğit; “Bu yıl Ramazan ve İftar Programlarımızı büyük bir coşku ile gerçekleştirdik.  İlçe merkezinde yapmış olduğumuz iftar programının bu yılki sloganını Şehit ve Gazi Yakınları ve Bütünleşme İftarı olarak kararlaştırdık. Halkımıza iftar programımıza katılımlarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl İlçemiz iki vatan evladını birden Şehit  verdi. Sayın Bakanımızın katkılarıyla Yığılca Belediyesi  ve Yığılca Kaymakamlığı olarak şehit yakınlarımıza yardımlarımız devam ediyor. Şehitlerimizin ailelerinin mevcut evlerinin yerine şehit ailelerimizin ikametine yakışacak evler inşa ediliyor. İnşallah en kısa zamanda evlerimizi tamamlayarak ailelerimize teslim edeceğiz. Teslim törenini bizzat sayın bakanımız gerçekleştirecekler. Vatan için ve tüm ülkemizin huzur ve refahı için canlarını feda eden ve bu uğurda gazi olan tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet ve Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Tüm güzellikleri içinde barındıran af ve mağfiret mevsimi Ramazan- ı Şerifi hayırlısıyla ifa ettik ve Ramazan Bayramına ulaştık.  Bayramlar tüm kırgınlıkların ve dargınlıkların giderilmesi için çok önemli günlerdir. İnşallah tüm küslerin barıştığı tabiri caizse şeker tadında kazasız belasız bir bayram geçirmenizi Yüce Rabbimden Niyaz ediyorum. İlçemiz gurbetçilerimizin de gelişiyle kalabalık ve cıvıl cıvıl oldu. İnşallah böyle devam edecektir. Bu vesile tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim” dedi.

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ YIĞILCA’DA BAYRAMLAŞTI.

Ramazan bayramının ilk günü Yığılca’ya ziyaret düzenleyen Bakan Özlü konuşmasında;  “Bayramınız mübarek olsun. Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Bugün hava çok güzel zaten Yığılca güzel, Yığılca’nın güzel insanları ile birlikte olduğum için mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bakan olduktan sonra ilk ziyaret ettiğim ilçe Yığılca olmuştur” dedi.

Hükümetin yoğun olarak çalıştığını ifaden eden Bakan Özlü, “Hükümette görev yapıyoruz. Bakın Düzce’nin bir bakanı var. 65. Hükümet. Kurulduğu günden beri Türkiye’nin problemlerine Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyor. Çok sayıda kanun çıkardık. Çok sayıda düzenleme yaptık. Çok sayıda bakanlar kurulu aldık. Bütün bunları Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi için yapıyoruz. Türkiye büyürken Düzce’de büyüyor. Bugüne kadar Düzce ile ilgili bütün sorunları tek tek takip ediyoruz. İl başkanımız ile birlikte tüm sorunları takip edip üzerinde çalışıyoruz” dedi.

YIĞILCA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Yığılca ziyareti sırasında ilçe ilgili iki müjdesi olduğunu belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “Buranda size müjde vereceğim. Bakın ben 2011 yılında ilk aday adayı olduğumda buraya geldim sordum ne sorun var. Bana ilk söylenen sorun Yığılca’nın yol sorunu oldu. Bakın çok düzgün bir yolunuz var. 250 metre uzunluğunda viyadük ve iki adet  köprüden oluşan Düzce Yığılca yolunu 3,5 kilometre kısaltan yolun ihalesi yapıldı. Sözleşmesi yapıldı. 100 Milyon liranın üzerinde yapılan bir yatırımın inşaatı bayramdan hemen sonra başlıyor. Bu yolun ilavesi de var.  8-9 km Alaplı yolunun çalışması da bu ihale kapsamında. Hayırlı olsun” dedi.

YIĞILCA VE BOĞAZİÇİ’NE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü doğalgaz çalışmalarının da olduğunu ifade ederek, “Bakanlıkta hem Dergaz hem de Epdk ile toplantı yaptık. Yığılca doğalgaz yatırım programına alındı. Sadece Yığılca değil Boğaziçi de bu programa alındı. Bakın Düzce’de doğalgaz gelmedik hiçbir ilçemiz kalmayacak. Artık Düzce’de ovada bulunan köy ve şehir mahalle ayrımı yapmaksızın bütün bölgeyi doğalgaz ile donatacağız. Neden yapacağız, kışın belli aylarda hava kirliliği oluyor. Hava kirliliğini bertaraf etmek için bunu yapacağız” dedi.

BAŞKAN YİĞİTTEN BAKAN ÖZLÜYE PLAKET

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye Yığılca’ya ve Düzce’ye yapmış oldukları katkılarından dolayı plaket takdim etti. Bakan Özlü İlimizin ve İlçelerimizin kalkınması için gereken tüm atılımlar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Başkanımızın bu nazik davranışından dolayı teşekkür ediyor ve tekrar hayırlı bayramlar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!