Karadeniz Ereğli

KDZ. EREĞLİ’YE, KUŞ BAKIŞLI MANZARA

KDZ. EREĞLİ’YE,  KUŞ BAKIŞLI MANZARA

 Zonguldak’ın Ereğli Belediyesince, yeni piknik alanı açılması ile İnönü Parkı’nda düzenleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin Sarıkorkmaz Mahallesi mevkisindeki 18 bin metrekare alanda piknik alanı, yürüyüş yolları ile ilçenin kuş bakışı izlenebileceği ‘Seyir Terası’ yapımı çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Uysal,  Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce çalışmaları sürdürülen alan bünyesinde çocuk parkı, piknik masaları, spor aletlerin de bulunacağını anlatarak, şunları kaydetti:  “Çam ağaçlarının içerisindeki bu yeni yaşam alanı projemizde son aşamaya geldik. Seyir terasımız Ereğli’ye kuşbakışı bir görünüme sahip. Yürüyüş yollarıyla da yeni piknik alanımız Sarıkorkmaz mahallemize ve Ereğli’mize çok yakışacak.”

İNÖNÜ PARKI DEĞİŞİYOR

Diğer yandan, Atatürk Anıtı ve alanı düzenleme çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte İnönü Parkı’ndaki çalışmalara da hız verildi. Mevcut havuzun kaldırılarak yeşil alana çevrildiği parkta, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, üst düzenleme çalışmaları öncesi alt yapı çalışmalarını tamamlıyor. Bu kapsamda, Yağmur suyu gideri, yeşil alanların sulanması gibi çalışmalar yapan ekiplerin ardından Park zeminin yenilenmesi, aydınlatılması, çocuk oyun parkının oluşturulması ve daha geniş yeşil alan yaratılması çalışmaları yapılacak. Başkan Uysal, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!