Genel

ÇATUROĞLU, ALAPLI MENDİREĞİ VE TERSANELER BÖLGESİNİ GÖRÜŞTÜ

ÇATUROĞLU,  ALAPLI MENDİREĞİ VE TERSANELER BÖLGESİNİ GÖRÜŞTÜ

 AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürünü ziyaret ederek,  Ereğli Tersaneler Bölgesini görüştüğü bildirildi.

Milletvekili Çaturoğlu’nun basın bürosundan yapılan yazılı açaklamada şu ifadelere yer verildi; “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Durmuş Ünüvar’ı ziyaret ettim. Ziyaretimde Ereğli Tersaneler Bölgesinde bulunan tersanecilerimizin, bölgenin ticari faaliyetlerini geliştirmek, istihdamı koruyabilmek, yaşanılan krizin olumsuz etkilerini azaltabilmek, gemi inşa sektöründe beklenilen faaliyet seviyesine yeniden ulaşabilmek amacıyla Tersaneler Bölgesi Liman ve Rıhtımlarından ihtiyaç duyulabilecek üçüncü şahıslar tahmil ve tahliye hizmetleri için “geçici faaliyet” izni verilmesi talepleri konusunu görüştük. Genel Müdür Sayın Ünüvar konuyu inceleteceğini ifade ettiler.”

ALAPLI MENDİREĞİNİ GÖRÜŞTÜ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu daha sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Altyapı Yatırımları Genel Müdürünü ziyaret ederek,  Zonguldak kıyı yapılarını ve Alaplı Mendirek projesini görüştüğünü bildirdi. Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak’ı ziyaret ettim. Ziyaretimde Zonguldak kıyı yapılarını ve Alaplı mendirek projesinin son durumu, değerlendirdik. Ayrıca gelen talepler üzerine Ereğli’ye marina yapılması için talebimizi ilettik. Talebimiz üzerine Genel Müdür Sayın Çıtak, Ocak ayı içerisinde Ereğli’ye teknik bir heyet göndererek inceleme yaptıracağını ifade ettiler.”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!