Karadeniz Ereğli

SÖZ GEREKENLER YAPILACAK

SÖZ GEREKENLER YAPILACAK

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaşanan fırtına sonrası oluşan tüm hasarların giderileceği ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

Uysal, önceki gün yaşanan fırtına ile birlikte Karadeniz’deki dev dalgalar nedeniyle sahil bandında oluşan hasarları olayın akabinde yerinde inceledi. Uysal, incelemeleri sırasında iş yerleri zarar gören esnaf ve çekek yerlerindeki tekne sahiplerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Göreve gelmesinin ardından oluşan her türlü felaketlerde halkın yayında durduklarını, bundan sonra da durmaya devam edeceklerini belirten Uysal, şunları kaydetti:

SÖZ; GEREKENLER YAPILACAK

“Şunun sözünü veriyorum, burada bütün önlemleri alacağız, bir daha bu ve benzer denizden gelen felaketleri yaşamamak için fazlasını yapacağız. 2 bin 200 metrelik sahilimizde doğal bir felaket yaşadık. 15 metre yüksekliğinde dalgalar, sahilin yürüme alanlarına kadar gelen bir felaket fakat Allaha şükür can kaybımız yok, önümüzdeki günlerde gerek dron çekimi, gerek fotoğraflarla bütün tespitleri yapıp, bu işi bilimsel çözmeye çalışacağız. Gerek mendireklerin uzaması, gerekse taş tahkimat. Bu felaketleri bir daha yaşamamak üzere önlemler alacağız. Üzerimize ne vazife düşüyorsa, ne gerekiyorsa fazlasını ve gerekenleri yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Ben bütün zarar gören esnaf kardeşlerimize,  çekekteki sandalları bulunan vatandaşlarıma ve tekneleri zarar gören balıkçı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Onların yanlarındayız, gördüğünüz gibi Belediyenin fen işleri, temizlik işleri, itfaiye müdürlüğü, zabıta, kısaca belediye onların emrinde. Arkadaşlarla da paylaştım, üzerimize düşenin fazlasını yapacağız kimse merak etmesin.

BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ

Şunun sözünü veriyorum, bütün önlemleri alacağız, bir daha bu ve benzer denizden gelen felaketleri yaşamamak için fazlasını yapacağız. Arkadaşlar anlatıyorlar 20 yıldır böyle bir felaket olmamış, hasar tespiti için AFAD’dan görevliler geliyorlar, önce Belediyede bir durum tespiti yapacağız, ardından ne gerekiyorsa onu yapacağız.” Beraberinde belediye başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri ile incelemelerini tamamlayan Uysal, sahil bandında temizlik ve düzenleme çalışmalarına başlayacak ekibe gerekli talimatları verdi.

Belediye ekipleri, tespiti yapılan yerlerde temizlik çalışmalarına başladı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!