Alaplı

KDZ. EREĞLİ DEVLET HASTANESİNDEN DOKTORLAR KAÇIYOR MU?

KDZ. EREĞLİ DEVLET HASTANESİNDEN DOKTORLAR KAÇIYOR MU?

 Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet hastanesinde 6 doktorun tayin istediği ve bu altı doktorun ardından da birçok daha doktorun gideceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2018 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kura sonuçlarını açıkladı. Kuraya göre Ereğli Devlet hastanesinde memnun olmadıkları iddia edilen 6 önemli isim yer değiştirmek için tayin istemiş, açıklanan listede Ereğli Devlet hastanesi için önemli olan ve Beyin Cerrahı Zeki Dağlıoğlu, Beyin Cerrahı Mustafa Kaya, Dahiliyeci Ali Kamlı, Göz Doktoru Sertaç Karayeğen, Fizikçi Aynur Temiz, Ortopedi Seçkin Yakup Duman’ın çekilen kura da başka illere tayinlerinin çıktığı öğrenildi. Eğer bu 6 ismin herhangi bir değişilik olmazsa ya da kararlarını değiştirmezlerse Ereğli Devlet Hastanesi’nden ayrılacakları öğrenildi.

DAHA DA AYRILACAK İSİMLER VAR İDDİASI

6 önemli doktorun ayrılmak istediği Ereğli Devlet hastanesinde yaprak dökümünün devam edeceği iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. Gerek hasta yoğunluğu gerekse de hastane şartlarında memnun olmayan bazı doktorların mecburi hizmet süresinin dolması ile birlikte hastaneden ayrılmak istediklerini gerek hastane yönetimine gerekse de Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirecekleri iddia edildi. Diğer yandan Ereğli Devlet hastanesi Başhekimliğini yürütürken, Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Muharrem Erdem’den boşalan başhekim koltuğuna Alaplı Devlet hastanesi Başhekimliğini yürüten Halil Arslan atanmıştı. Halil Arslan’ın gelmesinin ardından hastaneden 6 önemli ismin ayrılması ve diğer isimlerin de ayrılacak olması kafalarda soru işareti yarattı. Daha önce Alaplı Devlet hastanesi başhekimliği görevini sürdürürken Faruk Çaturoğlu’nun devreye girmesi ile Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliğine atandığı iddia edilen Halil Arslan’ın bu konuda açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!