Alaplı

ALAPLI'DA MUHTARLIKLAR İCRA TEBLİGATLARIYLA DOLU

ALAPLI'DA MUHTARLIKLAR İCRA TEBLİGATLARIYLA DOLU

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Karşıyaka Mahalle Muhtarı Dündar Yazgan, postacıların adresinde bulunmayan vatandaşlara ait tebligatları muhtarlığa bıraktıklarını söyledi. Masasında birçok mahkeme ve icra dairelerinin tebligatlarının bulunduğunu ifade eden Dündar Yazgan,  “Postacılar, tebligatları teslim etmek üzere adreslere gidiyor. Ancak, adreslerde vatandaşları bulamayınca tebligatları muhtarlıklara bırakıyor. Sadece bizim muhtarlıkta değil Yeni Siteler, Tepeköy, Merkez ve Yeni Mahalle muhtarlıklarında da buradaki gibi birikmiş tebligatlar mevcut” dedi.

“BİR SÜRE SONRA ÇÖPE ATIYORUZ”

Birçok vatandaşın tebligatları almaya gelmediğini dile getiren muhtar Dündar Yazgan, “Yaklaşık iki yıldır muhtarlığımızda alınmamış tebligatlar mevcut. Vatandaşlar ya haberleri olmadığından, ya da tebligatları almak istemedikleri için muhtarlığımıza uğramıyor. Vatandaşlar tebligatlarını almayınca biz de bunları belli bir zaman geçtikten sonra çöpe atıyoruz” diye konuştu.

“MUHTARLIĞA BIRAKILAN TEBLİGATLAR, KİŞİYE TEBLİG EDİLMİŞ SAYILIR”

Tebligatın yapılacağı kişi veya kişilerin söz konusu adreste olmalarına rağmen, tebliğ evrakını tebellüğ etmekten kaçınmaları durumunda, tebligat evrakı imza karşılığında o yerin muhtarına teslim edilmesiyle tebligatın kişiye tebliğ edildiğini ifade eden Yazgan; “Muhtarlığa bırakılan tebligatlar, kişiye tebliğ edilmiş gibi işlem görmektedir. Yani ‘ ben tebligat almadım muhtarlığa bırakılmış’ demekle sorumluluktan kesinlikle kaçınılamaz. Çünkü PTT Görevlisi kişinin kapısına uyarı bırakarak, ‘Evrakınızı muhtarlığa bıraktık’ yazısı bırakıyor” dedi.



ALAPLIDA MUHTARLIKLAR İCRA TEBLİGATLARIYLA DOLU

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!