Alaplı

EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) düzenlediği ''Ekonomiye değer katanlar'' ödül törenine katıldı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alaplı Yüksek Meslek Okul Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, iş adamlarının ekonomik faaliyetleri kadar güveni, inancı ve girişimci cesaretinin, Türkiye'yi dünyanın sayılı ekonomilerinden olmasını sağlayacak en önemli güçlerden biri olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasını yapan, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak yaptı. Ocak, Bölgenin genişlemesi için ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “ Alaplı TSO olarak, Milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımız Alaplı’yı Marka İlçe yapmak adına söz verdik. İnşallah Alaplı TSO olarak İlçemizin sanayileşme olarak büyük adımlar attık. Biz sizleri Alaplı’da ağırlamaktan Alaplı Tüccarı ile ve Alaplı esnafıyla, iş adamlarıyla buluşmaktan guru duyduk."dedi Ocak Konuşmanın devamında ise Alaplı İlçesini Kaymakam, İş adamlarıyla ve Milletvekilleri ile İlçeyi daha yukarı taşıyacaklarını söyledi. TSO Başkanı Recep Ocak'ın konuşmanın ardından, kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu ise Alaplı'nın cazibesinin arttığını ve Zonguldak ili diğer illerin yaşam endeksinde daha iyi olduğunu anlatarak, Alaplı’ya hayırlı işler için geldiklerini anlattı. Hisarcıklıoğlu,"Eskiden Odalar-Borsalar ne iş yapıyor? Diyorlardı. O devir çok geride kaldı. Odalarımız-borsalarımız artık proje fabrikası gibi çalışıyor. Artık Odalarımız sizlere her alanda en iyi hizmeti üretiyor. Sizin işlerinizi geliştirmeniz, daha çok kazanmanız için çalışıyor, sıkıntılarınızı hükümete iletiyor, çözüm arıyor ve buluyor” dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “

Recep Ocak Kardeşimi Alaplı'yı marka yapmak için önemli adımlar attı ve gece gündüz Alaplı'nın mesellerini Ankara'da dile getirmesi ve çözümlemesi noktasında beni aradığında şahittim haberiniz olsun. Sizlerin adına beni arayıp duruyor. Özelikle Organize sanayi gelişmelerini biraz önce dinledik. Artık son safhaya gelinmiş durumda. Kaymakamızla konuştuğumuzda verdiğimiz tahsisin verebileceğimiz üzerinde talep var. Bu aslında Alaplı’nın geleciğini gösteriyor. Bu demektir ki bu OSB ile işimiz bitiyor, yeni bir OSB'ye daha ihtiyacımız var. 'Alaplı'nın geleceği, geçmişi gibi parlak olacak inşallah. İş dünyasında güzel gelişmeler yaşanıyor. Alaplı’ya en fazla Ekonomisine istihdam sağlayan ve değer katan kuruluşların temsilcilerine protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!