Alaplı

ALAPLI'YA 13 MİLYON LİRA FINDIK DESTEĞİ GELİYOR

ALAPLI'YA 13 MİLYON LİRA FINDIK DESTEĞİ GELİYOR

 Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu,  fındık alan bazlı destek ödemeleriyle, ilçeye 13 Milyon lira sıcak para gireceğini, çiftçiye, esnafa, tüccara ve her kesime can suyu olacağını söyledi.

ÖDEMELERİ 6-20 NİSAN ARASINDA YAPILACAK

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu yaptığı açıklamada, alan bazlı gelir desteği ödemelerinin 06 Nisan 2018 tarihinde başlayacağını ve 20 Nisan 2018’de son ödemenin gerçekleşeceğini belirtti. Alan bazlı gelir desteği ödemesinin fındık üreticilerinin TC kimlik numaralarının son hanelerine göre ödeneceğini belirten Türkoğlu, ödemelerin üç grup halinde yapılacağını kaydetti.

Şeref Türkoğlu, “Alaplı’da bu sene 6 bin fındık üreticisi alan bazlı gelir desteği ödemesinden faydalanacak. Ödemeler TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak. Buna göre kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 6 Nisan, 4 ve 6 ile bitenler 13 Nisan, 8 ile bitenler ise 20 Nisan tarihinde ödemelerini alacaklar. İlçeye 13 Milyon lira sıcak para girecek. Bu para çiftçiye, esnafa, tüccara ve her kesime can suyu olacak, ilçe ekonomisi rahat bir nefes alacak. Özellikle çiftçilerimiz alan bazlı destek ile yarım kalmış projelerini yada yamadığı işleri bu destek parası ile tamamlıyor. Ayrıca paranın tam gübre verme zamanına denk gelmesi de çiftçinin fındığına bakım yapmasına imkan sağlıyor. Bu desteğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için sürekli yetkililerle istişare içindeyiz. İnşallah bunun önümüzde yıllarda biraz daha yüksek ücretli ödenmesini bekliyoruz. Bu desteklerin devamı neticesinde ürünlerimiz daha da fazla olacaktır.  Kimlik numarası 0 ve 2 ile biten üreticilerimiz, destek paralarını 6 Nisan 2018’de saat 18.00’den itibaren Ziraat Bankalarından alabilirler. " şeklinde konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!