Alaplı

MECLİS ÜYESİ GELMEYİNCE BORÇLANMA YETKİSİ ALAMADI

MECLİS ÜYESİ GELMEYİNCE BORÇLANMA YETKİSİ ALAMADI

 Zonguldak’ın Alaplı İlçe Belediye Meclisi’nde, gündem maddeleri arasında yer alan “Bir milyon lira Borçlanma” maddesi ‘salt çoğunluk sağlanamadığı” gerekçesiyle kabul edilmedi.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, madde ile ilgili yaptığı konuşmada, “ilçe genelindeki yollarda sorunlar olduğunu, asfaltlanması gereken güzergahların bulunduğunu belirterek, “Yolların yapılabilmesi için İller Bankası’ndan 7 yıl vadeli kredi talebimiz olacak. Burada Meclisimizden alacağımız yetki sonucu İller Bankası’ndan borçlanarak Alaplımıza hizmet etmiş olacağız” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Recep Erdoğan ise yerel seçimlere az zaman kaldığını belirterek, “önümüzdeki dönem tekrar seçilip seçilmeyeceğiniz belli değil. Eğer seçilmezseniz, alınacak olan borcu yeni belediye başkanı ödemek zorunda kalacak. Bu da doğru olmaz. Bir yıllık borçlanma yetkisi isterseniz gurubumuz size destek verecektir” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk’de  bir milyon 500 bin liraya anfi tiyatro yapılacağına aynı parayla Hükümet ve Ali Alp caddelerinin alt yapı ve parke taşlarını yenileyebirdik dedi.  Öztürk; “uzun süredü bir kısmı çalışan selale ve anfi tiyatro gibi ilçenin çok öncelikli olmayan yatırımlarına o zaman bu paraları harcamak gereksizdi. İlçemizin öncelikli konularında bir takım yanlış tercihler yapılıyor. Hükümet ve Ali Alp caddesi için istenecek malzemeleri birkaç kişi ile kararlaştırmayın. 30 yıl önce sedat Atalay zamanında yapılmış kaldırımlarda yürüyoruz. İnşallah siz daha iyisini yaparsınız ve torunlarımız üzerinde yürür ve bu kaldırımların üzerinden torunlarımızın da torunları yürür. Kaldırımların hangi malzemeden veya ne olacağının kararını birkaç kişi vermesin. Hatta buna belediye meclisi üyeleri de karar vermesin. Bunun projesini yapın ve ilçenin en işlek yerine birkaç altarnetaif ile  bir stand kurarak ilçede yaşayan herkesten görüş alalım ve en beğenilen proje ilçemize yapılsın. Bizde AK Parti gurubu olarak size tam destek sağlayalım” dedi.

CHP’li Meclis üyesi Nursev Akdeniz’in ‘Mazeretsiz’ olarak katılmadığı toplantıda yapılan oylamada, 6 CHP’li üyenin ‘kabul’, 5 AK partili üyenin ise ‘Red’ vermesine rağmen, 7 olan ‘Salt Çoğunluk’ bulunamadığından borçlanmaya ilişkin madde kabul edilmedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!