Alaplı

ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA

ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA

 KOCAUSTAOĞULLARI KOÇ - KON STEEL SADECE ALAPLI'NIN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN GURURU OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

1969 yılına uzanan Ticari tarihinin yanı sıra, 2009 yılında tamamen kendi öz kaynakları ile kurulan ve o tarihten bu tarihe herhangi bir kurum yada kuruluşun finansal desteğine ihtiyaç duymadan faaliyetlerini sürdüren Koç- Kon Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat İzolasyon Nakliyat Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti. yurt içi ve yurt dışında yaptığı başarılı proje ve çalışmalarla sadece Alaplı'nın değil, tüm Türkiye'nin gururu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bir Dünya markası olma yolunda büyük mesafeler kat eden ve yaptığı başarılı çalışmalarla adını Alaplı'dan önce tüm Türkiye'ye ve Türkiye'den Avrupa ve Afrika kıtalarına kadar duyurmayı başaran Çelik Konstrüksiyon İnşaat İzolasyon Nakliyat Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti. hizmet sektöründe uzman kadro ve üstün tekniğe sahip elemanları ve çağdaş teknolojinin ürettiği makineler ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

TEK SERMAYESİ KENDİ ÖZ KAYNAKLARI

Alaplı'da Kocaustaoğulları olarak bilinen Koç- Kon Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat İzolasyon Nakliyat Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti.'nin Genel Müdürü Vedat Yavuz firmalarının başarısında ki en büyük sırrın kendi öz kaynakları olduğunu söyledi. İlk faaliyetlerinin 1969 yılına kadar uzandığını, bir aile firması olarak ticari faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Yavuz; ' firmamız hala ilk coşkusunu yitirmeden hizmet sektöründe uzman kadro ve üstün tekniğe sahip elemanları ve çağdaş teknolojinin ürettiği makineler ile faaliyetlerini sürdürmekte.  KOCAUSTAOĞULLARI KOC-KON STEEL LTD.ŞTİ olarak hedefimiz, kazancımızı üretime, istihdama yönlendirmede kullanarak, teknolojiyi kullanan ve yön veren bir şirket kimliğine bürünmek, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin temel yapı taşlarından biri olabilmek en büyük arzularımızdandır' dedi.

HİÇ BİR KURUM YADA KURULUŞTAN FİNANSAL DESTEK ALMADIK

2009 yılı itibariyle kuruluştan bugüne herhangi bir kurum veya kuruluşun finansal desteğine gereksinim duymadan kendi öz sermayesiyle, yeni fabrikasında bünyesinde; mobil hiab ve çağdaş teknolojik araçlarla sahip bulunduğu uzun deneyim ile faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Koç- Kon Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat İzolasyon Nakliyat Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti.'nin Genel Müdürü Vedat Yavuz; ' bilgi birikimi ve yeterli iş gücünü kullanarak ele alınan bir projenin, tasarımından başlayarak, mimari çözümleri ve çok titiz imalat çalışmalarına kadar projelerini hayata geçirmek vizyonunu ve hedeflerini gerçekleştirmekteyiz. ARGE (Araştırma Geliştirme) çalışmalarında, öncülük yapan makine mühendisleri ve teknik heyetimizle imal ettiğimiz ürünlerimizin daha etkili olması için gerekli proje çalışmaları yapılmakta ve bu proje çalışmalarında sizlerden gelen istekler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu çalışmalar için öz sermayemizden ödenek ayırmakta ve çalışmalar sonucunda projeler hayata geçirilip imalat ürünlerimizde düzenlemeler yapıp yeni modellerimizi siz saygıdeğer müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız. İmalatlarımız teknolojik bilgilere ve gelişmelere dayalı olarak üretilmektedir. Amacımız insanlığa faydalı yatırım yaparak sınır tanımıyan düşünce gücünü kullanabilen yaratıcı bireyleri firmamızın çatısı altında toplayarak bir bütün olmaktadır' dedi.

ALAPLI'DAN GİDİP, AFRİKA'YA STAT YAPTIK.

STADA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ADI VERİLDİ

Koç- Kon Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat İzolasyon Nakliyat Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti. olarak Yurt içi ve Yurt dışında çok büyük çalışmalara imza attıklarını kaydeden Genel Müdür Vedat Yavuz,  Afrika kıtasında yer alan ada ülkesi Komor’a Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından stat yapıldığını söyledi. Stat yapımını Zonguldaklı iki firma üstlendiğini ve Bilgül firması ile ortak çalışan Alaplılı Kocaustaoğulları'nın stadın çelik konstrüsüyon işlerini üstlendiğini ifade eden Yavuz; 'Toplam 60 Konteynırlık malzemeyi Afrika’ya götürdük. Stadyum inşaatının Mayıs 2012’de tamamladık. İnşaatın tüm malzemesini ülkemizden götürdük.. Daha önceleri Fransız sömürgesi olan ve 3 adadan oluşan İslam Cumhuriyeti Komorlar Birliği’ndeki ihaleyi firmamız kazandı. Komar Birliği, turizme açık, ancak gelişmemiş küçük bir ülke. Ülkede Birleşmiş Milletler’in (BM) önemli yatırımları var. Zonguldak’tan 12 bin kilometre uzakta. Dilini bilmediğiniz ülkede iş yapmak kolay değil. Cesaretimizle girdiğimiz işimiz iyi gitmekte. FIFA ve UEFA standartlarında stadyum yaptık.. Her türlü futbol müsabakasının yapılacağı Komorlar Birliği’nin ilk ve tek stadyumu oldu. Biz stadyumun çelik konstrüksiyon işini üstlendik. Zonguldak Bil-Gül firması ile beraber yaptığımız stadı anahtar teslimi yaptık.” dedi.

STADA ERDOĞAN İSMİ VERİLDİ

FIFA standartlarındaki modern stada Komor Devlet Başkanı Abdullah Sambi’nin adının verilmesinin beklendiğini ancak Türkiye’ye sempatisi bilinen Sambi sürpriz yaparak kendi ismiyle beraber Başbakan Erdoğan’ın adının stada yazılmasını istediğini söyleyen Yavuz; 'Sambi, bu isteğini BM Güvenlik Konseyi Toplantısında görüştüğü dönemin Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletti.  Sayın Erdoğan’ın bu talebe olumlu karşılık verdiği ve yakında stada ‘Erdoğan-Sambi Stadı’ tabelasının asılacağı öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın adı Kasımpaşa Stadı’nın yanı sıra Rize’deki üniversiteye de verilmişti' dedi.

STAT 2 BİN KİŞİLİK

Afrika’da Mozambik ve Madagaskar’la okyanus komşuluğu yapan Komor, adalar devleti olarak biliniyor. Komor’un 3 adasından biri olan Anjouan’a TİKA tarafından 2 bin kişilik FIFA ölçütlerinde stat yapıldı. Adanın bu ilk stadında futbolla birlikte atletizm de yapılabilecek diyen Genel Müdür Vedat Yavuz, KOç - Kon Steel Şirketi olarak yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı; '

Balsan Metal, 295 Ton Çelik Kontruksiyon İmalat ve Montaj

Afrika Komor Adalarında Stat inşaatını yaptılar.

Nur-İş Metal, 265 Ton Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

Alaplı Yılmazlar Gıda Tavuk Üretim Çiftliği

Kozlu Tuanna Residance, Çelik Çatı Uygulamaları

AG Elektrik Direği İmalatları

Düzce doğal yaşamı geliştirme rehabilitasyon merkezi, Çelik villa, villa yapı, prefabrik yapı

Comores, Çelik Kontruksiyon Kolon Kiriş Açık Trübün

Erdemir, Kuvvet Santrali Boru Hattı

Yağmuroğlu İş Merkezi, Çelik çatı Uygulamaları

Zonguldak Öğretmen Evi, 54 Ton Çelik Kontruksiyon Çatı Uygulamaları

Kral Fındık Agrega Tesisi, Konveyor Bant ve Silo İmalatları

Alper Fındık, 160 Ton Çelik Kontruksiyon Sundurma

Alptaş Metal, 290 ton Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

Kdz. Ereğli Beyçayırı Stadı, 70 Çelik Kontruksiyon Çatı Uygulamaları

Alaplı Yılmazlar Gıda Tavuk Üretim çiftliği, 45 Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

ERDEMİR 7. Hava Ayrıştırma Tesisi Çelikleri, 151 ton Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

Gölbaşı Düğün Salonu, 86 ton Çelik Kontruksiyon İmalat MontajıKaradeniz Boru Profil San. 210 ton Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

Utku Koleji yeni eğitim binası ve spor kompleksi çelik çatısı.

Karasu TAN Kauçuk tüm Çelik Kontruksiyon İmalat Montajı

İzmit Kandıra Tünelleri İKSA İmalatı

Tanzanya’ya saç trapez ihracatı…..



ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ALAPLI'DAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!