Alaplı

TEKİN, “10 GÜNDE 75 TANKER SU TAŞIDIK"

TEKİN, “10 GÜNDE 75 TANKER SU TAŞIDIK

 Alaplı İlçesi Gümeli Beldesi Hasanbalı mevkisinde 2015 yılında çalışmalara başlanan Alaplı köyleri ve ilçe merkezi başta olmak üzere Ereğli'nin 12 köyüne yılda 6 milyon 860 bin metreküp içme suyu sağlayacak olan Gümeli Barajının ne zaman tamamlanacağı İlçede merak konusu oldu.

                Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Alaplı Gümeli Beldesi Hasanbalı mevkisinde 2015 yılında inşaat çalışmalarına başlanan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından baraj inşaatı 08.08.2018 tarihinde tamamlanacağı tamamlanmadığı taktirde Müteahhit zamanında teslim edemezse ceza olarak Alaplı'ya 12 derslikli bir okul yapacak açıklamasını ardından gecen sürede baraj inşaatının tamamlanmaması ve köylerin 3 yılda yaşadığı su sıkıntısı hat safhaya ulaştı.

2019 YILINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR?

Temelden 52,55 metre yüksekliğinde inşa edilen baraj ile ilçe merkezine yılda 6 milyon 860 bin metreküp içme suyu sağlayacak olan toplam yatırım bedeli takriben 16 milyon 500 bin TL olan bu proje 2019 yılında tamamlamayı hedefleniyor.

YATIRIM BEDELİ 16 MİLYON 500 BİN LİRA

Temelden 52,55 metre yüksekliğinde inşa edilen baraj ile ilçe merkezine yılda 6 milyon 860 bin metreküp içme suyu sağlayacak olan toplam yatırım bedeli takriben 16 milyon 500 bin TL olan bu projeyi 2019 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Yüzde 50 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan projede orman yolu rölekasyonu yapılarak, derivasyon tüneli ve tünel enjeksiyonları tamamlanmasını ardından enjeksiyon işleri ve gövde dolgusuna 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

ALAPLI BELEDİYESİ TANKERLERLE SU TAŞIYOR

Gümeli Beldesinde bir türlü tamamlanamayan baraj inşaatı ile ilgi tepkiler çığ gibi büyürken, Alaplı Belediyesi yaz ayından fındık mevsiminde artan nüfus yoğunluğu ile birlikte yaşanan su sıkıntısını gidermek için köylere tankerlerle su taşıyor. Geçtiğimiz kurban bayramında 10 günlük tatil süresinde köylere 75 tanker su veren Alaplı Belediyesi bir nebzede olsa köylerin su sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

TEKİN; "YAZIN KÖYLERİMİZE SU TAŞIDIK"

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, geçtiğimiz kurban bayramında 10 günlük tatil süresince köylerimizden su talebi geldiğini vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tüm köylerimize su taşıdıklarını söyledi.

10 günde 75 tanker su taşıdıklarını belirten Tekin, "Gümeli Barajı inşallah bir an önce tamamlanır ve köylerimiz bir daha su sıkıntısı çekmezler. Yıllardır Alaplı köyleri su sıkıntısı çekiyor. Baraj inşaatı başlandığında köylerin su sıkıntısı bitecek diye herkes umut ediyordu. Ancak baraj inşaatı söylenen tarihte tamamlanmadı. İlçemiz köylerinde fındık sezonunda artan nüfusla birlikte su sıkıntısı hat safhaya ulaşmasıyla birlikte köylerimizde su talebi yoğun şekilde geliyor. Belediye olarak köylerimize tankerlerle su taşıyoruz. Biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz kurban bayramında 10 günlük tatil süresi boyunca köylerimize 75 tanker su taşıdık."



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!