Zonguldak Merkez

TOBB VE KOSGEB'DEN YURT DIŞI İŞ GEZİSİ DESTEK PROGRAMI İŞBİRLİĞİ...

TOBB VE KOSGEB'DEN YURT DIŞI İŞ GEZİSİ DESTEK PROGRAMI İŞBİRLİĞİ...

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlayabilmeleri, bu çerçevede yurt dışı iş gezilerini yaygınlaştırarak bu gezileri daha nitelikli hale getirip ihracat kapasitelerini artırabilmeleri adına KOSGEB’le yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirdi.

Bu destekle; KOBİ’lerimiz kendi sektörü ile ilgili ürün gelişmelerini ve yeni teknik-teknolojileri takip edebilmeleri, yabancı pazarda ikili iş görüşmelerini tesis edebilmeleri, ithal/ihraç ürünler analizi ve pazar araştırmaları yapabilmeleri adına fırsat oluşturulmuş; fuar katılımları, sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri ile ticari kapasitelerini artırmaları hedeflenmiştir. KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri çerçevesinde KOBİ’lerimiz; oda-borsaları kanalı ile sektörel ve en az 10 KOBİ’nin katılımı ile yurtdışına gerçekleştirecekleri iş gezilerinde destek almaya hak kazanacaklardır.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada" KOBİ’lerin yurtdışına gerçekleştirdikleri iş gezileri ve fuar ziyaretleri ihracatta başarı oranını büyük miktarda artırmakta, uluslararası işbirliklerinin oluşmasına yardımcı olmakta ve üyelerimizin küresel sektörel gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamaktadır. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üyelerimizin dış ticaret potansiyelini arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda KOBİ’lerin yurtdışı iş gezilerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, bu gezileri daha nitelikli hale getirerek ihracat kapasitelerini artırabilmek için KOSGEB ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) arasında yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleşti.Destek modeli ile birlikte, belirlenmiş kriterler çerçevesinde sektörel olarak en az 10 KOBİ’nin katılım sağlayacağı yurtdışı iş gezileri Birliğimiz kanalı ile KOSGEB tarafından desteklenecektir. Yeni destek modelinin iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, bu vesile ile işbirliğini hayata geçiren TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum.”"dedi.

- KOBİ’ler için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Rehberi’ne http://www.kobi.org.tr/kobiler-icin-yurt-disi-is-gezisi-destegi-rehberi adresinden,

- Oda-Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Rehberi’ne http://www.kobi.org.tr/oda-borsalar-icin-yurt-disi-is-gezisi-destegi-rehberi adresinden ulaşılabilmektedir.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!