Karadeniz Ereğli

Çok Kısa Sürede Birçok Sorunu Çözerim.

Çok Kısa Sürede Birçok Sorunu Çözerim.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı İnşaat Mühendisi Erol Çivici, seçim çalışmaları kapsamında, ‘kendini tanıtma, şehrin sorunlarının çözümünü anlatma ve destek alma’ amaçlı sivil toplum kuruluşları ziyaretlerini sürdürüyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Kdz. Ereğli’de CHP’den belediye başkanı aday adayı olan İnşaat Mühendisi Erol Çivici, hızla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Çivici son olarak 9 Ekim Salı günü sabah saatlerinde Esnaf Kefalet Kooperatifi ile Şoförler Odası yönetimini ziyaret etti ve kendini tanıtarak, projelerini anlattı.

Çivici, “Çok Kısa Sürede Birçok Sorunu Çözerim”

İlk olarak kardeşi işadamı Mehmet Çivici ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ve yönetimini ziyaret eden Erol Çivici, buradaki konuşmasında iş hayatı ve siyasi yaşamından itibaren hep sivil toplum örgütleriyle iç içe olduğunu söyledi ve “…kenarda bekleyelim demedik. Bu süre içerisinde 15 sene belediye meclis üyeliği yaptım, 5 sene ticaret odası meclis üyeliği yaptım, spor kulüplerinde yöneticilikler yaptım, TED Vakfında yöneticilik yaptım. Bugün 47 yaşımıza geldik, yani tecrübe diyorsanız bana göre tecrübemin zirvesindeyim. Ereğli’nin sorunlarını hakikaten iyi biliyorum. Ereğli’nin sorunlarını bilip de bir şeyler yapabilecekken bunların yapılmadığını görmek insanı üzüyor. Bu sefer de kenarda da duramıyorsun bir insan olarak. Çok kısa süre içerisinde birçok sorunu birlik ve beraberlik içerisinde halledebileceğimize inanıyorum. Esnafımızın durumunu çok iyi biliyorum.” dedi.

“Şehri planlamamız lazım”

Geçmişte Ereğli esnafının ekonomik açıdan güçlü olduğunu savunan Çivici, “Evet, şimdi Türkiye’de bir sorun var ama Ereğli’de daha çok sorun var. Yani Türkiye’deki krizin iki katını Ereğli’de yaşıyoruz biz. Erdemir’de geçmiş zamanlarda 12 bin işçi çalışırdı, Zonguldak’ta 55 bin maden işçisi vardı, tersanelerimizde 5-6 bin işçimiz vardı. Ama bugün baktığınız zaman, Erdemir’de 6 bin 500’e düştü işçi sayısı, makineleşmeyle beraber her geçen gün üretim artıyor, çalışan sayısı düşüyor. Yarınlar da robotlar işin içine girecek bu sayı belki bin 500’lere düşecek ve belki hep beraber gurbete çıkacağız. Bunun çözümünü bugünden aramazsak, bugünden bir şeyleri planlamazsak yarın hepimiz bir yerlerde arayış içerisine girmek zorundayız… İlk önce bir şehri planlamak lazım. İhtiyaçlarımızı tespit edip 40-50 sene sonrasını planlamak lazım. Belediye fabrika açmaz ama fabrika açılacak yerlerin önünü açması lazım, planlaması lazım. Bugüne kadar maalesef bunların hiçbirini yapamadık ama inşallah bundan sonrasında yapmakla mükellefiz. Yoksa bizim çoluğumuz çocuğumuz bizim için hayır duası okumayacaklar.” ifadelerine yer verdi.

TEZEL’DEN ÇİVİCİ’YE DESTEK Mesajı

Kooperatif Başkanı Tezel de, Çivici’ye çıkmış olduğu yolda başarı dileklerini iletti ve “izlediğiniz doğru bir yol. Ereğli uzun zamandır kan kaybediyor. İhtiyacı olup da yapılmayan projeleri çok Ereğli’nin. İnşallah yeni yönetimlerle yapılabilir projelerin bazıları hayata geçecek diye düşünüyorum. Ereğli’nin beklentileri çok. Sizi de yakından tanıyoruz, esnaf olarak bilinen birisiniz. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız.” dedi.

 

Tezel, bölgenin teşvikten yeteri kadar yararlanamadığını da söyledi ve esnafın kendi imkanlarıyla büyümeye çalıştığını dile getirdi.

 

Şoförler Odası Ziyaretinde Planlamanın Önemi Ortaya Çıktı

Erol Çivici, daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek’i ziyaret etti. Ziyarette Oda 2. Başkanı Ahmet Küçük ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Bu ziyaretinde de Ereğli’nin sıkıntılarından ve çözüm önerilerinden bahseden Çivici, Ereğli’yi daha iyi günlere taşımak için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Oda Başkanı Cevdet Civelek, ilçede terminalin yeni yerine taşınmasıyla şehirler arası otobüslerin yol güzergahında yolcu-indirip bindirememesin kendi hatalarıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını, ama asıl sorumlunun belediye olduğunu kaydetti. Civelek, terminalin yeni yerine taşınacağının çok önceden belli olduğunu ama buna rağmen belediye ve diğer ilgililer tarafından buna bir çözüm üretilmediğini kaydetti. Çivici de, bu ve benzer sorunların oluşmaması için uzun vadeli planlamanın ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.  Çivici’nin çalışmaları, gün içerisinde Taksiciler Derneği ve Osmanlı Çileği Yaygınlaştırma Derneği ziyaretleri ile devam edecek.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!