Alaplı

‘OPET TEMİZ TUVALET KAMPANYASI’ ALAPLI’DA.

‘OPET TEMİZ TUVALET KAMPANYASI’ ALAPLI’DA.

 Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “OPET Temiz Tuvalet Kampanyası” kapsamında Eğitim uzmanları tarafından, Zonguldak Alaplı’da yaklaşık 500 öğrenciye daha ‘tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi’ verildi.

Sağlık ve hijyen alanındaki çalışmalarına her geçen gün daha da yaygınlaştırarak devam eden OPET, 18 yılda 9,5 milyonu aşkın kişiye ulaşan Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamındaki eğitimlerini sürdürüyor. OPET Pazarlama ve Sosyal Sorumluluk Eğitimleri Müdürü Ufuk Başaran ve Saha Eğitim Uzmanı Gökhan Gür tarafından Alaplı Anadolu Lisesi’nde 2 seansta toplam 480 öğrenci ve 35 öğretmene ‘tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi’ verildi. Eğitimlerde hijyen bilincinin toplumun geneline yayılmasıyla gelecek nesillerin daha sağlıklı bireyler olarak yetişeceğine dikkat çekildi. Eğitim semineri sonunda öğretmenlere ve öğrencilere,  OPET Pazarlama ve Sosyal Sorumluluk Eğitimleri Müdürü Ufuk Başaran ve Saha Eğitim Uzmanı Gökhan Gür tarafından hediyeler takdim edildi. “OPET Temiz Tuvalet Kampanyası” Alaplı eğitimlerine OPET ÖZERLER PETROL Tesisleri adına Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Yazıcı’da hazır bulundu.

Temiz Tuvalet Kampanyası’nda 18 Yılda Neler Yapıldı?

* İstanbul’daki tüm okullarda "Temiz Okulum" projesini uygulandı.

* TCDD için "Temizlik Rayında" adı altında bir proje ile tüm personele eğitim verildi; tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı.

* 2009 yılında Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı ve toplam 4000 öğretmen ve pek çok örgenciye hijyen eğitimi verildi.

* 2009 yılı domuz gribi salgını nedeniyle “Sevmek Korumaktır” projesi ile tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı.

* 2010 yılında Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında Temiz Tuvalet Kampanyası eğitimleri düzenlendi ve 2000 öğretmene eğitim verildi. 2011 yılında Gaziantep’in Nizip ve İslahiye ilçelerinde 1500 öğretmen ve binlerce öğrenciye tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi verildi. 2011 yılında Şanlıurfa’da düzenlenen tuvalet temizliği ve hijyen eğitimlerine 2000 öğretmen katıldı.

* Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKI Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki proje yürütüldü.

* 2012 yılında proje yurtdışına açıldı. Mayıs 2012’de Suudi Arabistan’dan alınan davetle Mekke, Medine, Cidde ve Riyad’da 4800 öğretmen ve öğrenciye, 2013 yılında ise Makedonya’da, Balkanlar’daki en eski Türk Okullarından biri olan Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nda 750 öğrenci ve 60 öğretmene eğitimler verildi.

* 2015 yılında Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ile “Köpüklü Eller Neşeli Yüzler” projesi hayata geçirilerek ilçedeki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ‘temizlik ve hijyen' eğitimi verildi.

* 2015 yılında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile yürütülen “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi ile tüm öğretmenlere, okul yöneticilerine, yardımcı hizmetler personeline ve öğrencilere ‘temizlik ve hijyen' eğitimleri verildi.

* TSE (Türk Standartları Enstitüsü), kamuya açık tuvaletlerin standartlarını OPET raportörlüğünde belirledi.

* “Temiz Tuvalet Kampanyası”, 2004 yılında IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) sosyal sorumluluk büyük ödülünün sahibi oldu. Aynı zamanda Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen 3. Altın Pusula Yarışması’nın Sosyal Sorumluluk Projeleri dalında birincilik ödülüne layık görüldü. 11.Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ise ‘Sağlık, Güvenlik ve Çevre’ Programı kategorisinde bronz ödül alan proje, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ilk kez düzenlediği “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde “Etkililik Ödülü”ne layık bulundu. Aynı yıl Gamechangers (Oyunu Değiştirenler) Ödülleri kapsamında OPET, ‘İlham Ver’ kategorisinde ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile ‘hijyen’ anlayışına yeni bir bakış açısı getirerek diğer markalara da bu konuda ilham verdiği için ödülün sahibi oldu.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!