Karadeniz Ereğli

“KADINA ŞİDDETE KARŞI BURADAYIM DE”.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI BURADAYIM DE”.

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Kadına Şiddete karşı Buradayım De” sloganı ile eylem gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Kent Konseyi ve Sosyal Hizmet Merkezi'nin Devrim Bulvarı’ndaki Abdi İpekçi Sergi salonu önünde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, sevgi ve eşitliğe ‘evet, ‘kadına Şiddete Karşı Buradayım’ dediğini belirterek, “düzenlenen etkinlikte emeği geçenleri kutluyor, bir gün değil, her gün şiddete hayır diyoruz” dedi.

KARAOĞLU: ÖZÜMÜZÜ NEDEN YİTİRDİK?

İlçe Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu da, şiddetin yan ısıra kadına şiddetin söylenmesinin dahi ‘zül’ olduğunu dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şiddetin kültürümüzde yeri olmadığını düşünüyorum. Büyüdüğüm ortamda böyle bir şey görmedim. Annem okuryazar bile değildi. Babamsa ilkokul mezunuydu. Anneme sesini dahi yükselttiğini duymadım. ‘Peki, nasıl oluyor?’ diye düşündüm. Çünkü biz ateş değil, su medeniyetinden geliyoruz. Bizim medeniyetimizde, cennet dahi annelerin ayakları altında değil mi? kızlarını daha doğmadan katleden, diri toprağa gömen ilkel anlayışı kaldıran bizim medeniyetimiz değil mi? Dahası Peygamber efendimizin soyu kızlarından günümüze kadar gelmedi mi? Evde eş tarlada arkadaş olan bizim kadınlarımız değil mi? Peki ne oldu bize özümüzü yitirdik. Bugün bu yapay gündemlerle uğraşır dururuz. Özümüzü dönersek bu sıkıntılar da biter diye düşünüyorum.”

Ereğli kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bazı siyasi parti ilçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların katıldığı etkinlikte havaya mor renkli balonlar bırakıldı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!