Alaplı

BİN KİŞİ, NÜFUSUNU KÖYLERE KAYDIRDI.

BİN KİŞİ,  NÜFUSUNU KÖYLERE KAYDIRDI.

 Alaplı ilçesinin 20 bin 350 olan merkez nüfusunun, köyler muhtarlık seçimlerindeki rekabetten dolayı bin kişi nüfusunu köylere kaydırdığı, ilçe merkez nüfusunun 19 bin civarına düştüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, 2018 Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 20 bin 350 olan ilçe merkez nüfusu, köy muhtarlıklarına aday olan kişilerin yakınlarının nüfusunu köylere kaydırmasıyla 19 bin civarına düştüğü,   20 bin ve üzeri nüfusu olan belediyelerde 15 belediye meclis üyesi planlayan belediye başkan adayları, nüfusun 20 bin altına düşmesiyle 11 belediye meclisi planlaması yapmak için kara kara düşündüğü, ayrıca İller bankası katkı payından Alaplı Belediyesi'nin yıllık en az beş milyon lira gibi ciddi para kaybının ortadan kalkıyor olması, Alaplı Belediyesi için ciddi bir maddi kayıp olarak yorumlanıyor.

Alaplı Nüfus Müdürü Haluk İpek "Sanıyorum Alaplı'nın nüfusu 20 binin altına düştü. Köylere merkeze büyük yöneliş var. Bu rakam en az bin kişi. Bu 31 Aralık tarihinde TÜİK'in açıklayacağı raporda daha net ortaya çıkar." dedi.

Köy muhtarlıklarındaki çekişmenin Alaplı'ya faturası ağır olacak!

Nüfusu 20 bin'den fazla olan ilçelerde 15 olarak belirlenen belediye meclis üyesi sayısı Alaplı'da nüfus sayısının tekrar kritik eşik olan 20 binin altına düşmesi sebebiyle 11 ile sınırlı kalabilir. Bu da liste yapacak olan belediye başkan adaylarını zor durumda bırakacak. Alaplı'ya İller Bankası'ndan gelen pay beş milyon lira düşecek,  kritik sınır olan 20 bin sebebiyle 4 Başkan yardımcı kadrosu, 2'ye düşecek. Alaplı yakaladığı şansı elinin tersiyle itecek.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!