Alaplı

ALAPLI’DA Kİ OKULLARA ÖDÜL YAĞMURU

ALAPLI’DA Kİ  OKULLARA ÖDÜL YAĞMURU

 Alaplı Milli Eğiti Müdürlüğüne bağlı okullara, Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Projelerinde Ödül Yağdı. Alaplı ve Ereğli İlçelerinde “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullar ile “Beslenme Dostu Okul” unvanı alan okulların ödül töreni Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Ödül töreninde konuşma yapan Zonguldak Halk Sağlığı Başkanlığı Başkan Yardımcısı Tülay Çakır Bakkaloğlu, “ Sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmenin önemli olduğunu, beyaz bayrakta hijyen ve temizlik konusunda çalışmalar yapıldığını, belirlenen kriterlere göre başvuru yapan okulların değerlendirilip, beyaz bayrak alıp alamayacakları belirlendiğini, 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Zonguldak genelinde 49 tane okulun beyaz bayrak, 59 tane okulun beslenme dostu okul olarak değerlendirme kriterleri sonucu belirlendiğini, Türkiye genelinde Zonguldak ilinin ilk 20 içinde yer aldığını, bunun sonucu olarak Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildiklerini, bundan sonrada okulların değerlendirmeye ve başvurularının alınmaya devam edileceğini, bu sayıların her geçen gün artması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını” belirtti.

Kdz. Ereğli Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Girgin; “beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projelerinin devam ettiğini, ödül alan okullarının sayısını arttırmak için çalışmaların sürdüğünü, bu süreçte ve bundan sonra kendilerine destek olanlara teşekkür ettiğini” belirtti.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçe genelinde yaklaşık tüm okulların “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandığını, Geçmiş yıllarda beyaz bayrak alan okulların da beslenme dostu okul projesi için başvuru yapıp, “Beslenme Dostu Okul” ödülü aldıklarını belirtti. Sağlıklı nesillerin, sağlıklı ortamlarda sağlıklı beslenerek yetişeceğini belirterek okulları başarılarından dolayı tebrik edip, Okulların elde ettiği başarılarda desteklerini esirgemeyen Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu´na şükranlarını arz ettiğini belirtti.

2017-2018 Eğitim öğretim yılında Alaplı İlçemizde aşağıda bilgileri bulunan okullarımız “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır.

Beyaz Bayrak Almaya Hak Kazanan Okullarımız

1.       Karşıyaka Şehit Mücahit Coşkun Anaokulu

2.       Ahmet Zeki Atalay İlkokulu

3.       Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu

4.       Gümeli İlkokulu

5.       Gümeli Ortaokulu

6.       Atatürk Ortaokulu

İlçemiz genelinde Beslenme Dostu Okul başvurusu yapan ve denetim ekibi tarafından okul ziyareti gerçekleştirilen aşağıda isimleri bulunan okullarımız “Beslenme Dostu Okul” ünvanını ve ödülünü almaya hak kazanmıştır.

 

Beslenme Dostu Okul Ödülü Alan Okullarımız

1.       Ahmet Ziya Yazıcı Ortaokulu

2.       Alaplı Halk Eğitimi Merkezi

3.       Mollabey İlkokulu

4.       Anadolu İmam Hatip Lisesi

5.       Kılçak İlkokulu

6.       Kılçak Ortaokulu

7.       Çatak İlkokulu

8.       İmam Hatip Ortaokulu

9.       Alaplı Anadolu Lisesi

10.   Karşıyaka İlkokulu

11.   Karşıyaka Ortaokulu

12.   Çatak Ortaokulu

13.   Mollabey Ortaokulu

BEYAZ BAYRAK

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03/08/2006 tarihinde, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmıştır. Süresi dolan “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” 03.08.2010 tarihinde ve 2015 tarihlerinde yeniden güncellenmiş ve 4 yıl süreyle uygulanmasına devam edilmektedir.

Bu projenin temel hedefi eğitim çağına gelmiş, eğitim kurumlarımızda eğitim görmekte olan ve ülkemizin geleceği çocuklarımızın daha temiz ve sağlıklı ortamlarda büyümesini ve eğitim almasını sağlamaktır.  Temiz ve hijyenik ortamların sağlanması kadar devamını sürdürmekte önemlidir. Bu amaçla projenin kazanımlarından biriside farkındalık yaratmaktır. Projede başarılı olmak ve devamını sağlamak öğrencilerimizle birlikte onlara eğitim veren eğitimcilerimizin, kurumda çalışan tüm personelimizin ve velilerimizin katılımlarının sağlanması ve projeye sahip çıkmaları ile olacaktır. ‘’Beyaz Bayrak’’ projesi bireysel bir proje olmayıp kurum çatısı altında olan her bireyi kapsamaktadır.

BESLENME DOSTU OKUL

29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmiştir.

Beslenme Dostu Okullar Programı’nın sürdürülmesi T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı arasında 17.05.2016 tarihinde imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Programın amacı; ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel okul/kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesidir. Okulun Beslenme Dostu Okullar Programı’na başvurabilmesi için “Beyaz Bayrak” sertifikası sahibi olması gerekmektedir. Okulun sertifikası güncel (süresi dolmamış) olmalı ya da okul Beyaz Bayrak denetimi geçirmiş, sertifikası henüz basılmamış ancak sertifika almaya hak kazanmış okul olmalıdır.

Beslenme Dostu Okul olmak için başvuruda bulunan okul, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünden ikişer yetkilinin katılımı ile oluşturulan “Denetim Ekibi” tarafından Beslenme Dostu Okul Denetim Formu ile okulların açık olduğu dönemde (eğitim öğretim takvimi içinde) okul ziyareti ile denetlenir.  Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!