Alaplı

SAMSUN’A GİDECEK TÜRK BAYRAĞI, ALAPLI’DAN GEÇTİ.

SAMSUN’A GİDECEK TÜRK BAYRAĞI, ALAPLI’DAN GEÇTİ.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun'a Bandırma vapuru ile hareketinin 100. yılı nedeniyle Samsun Büyükşehir Anakent Dragon Bot Takımı’nın 15 sporcusu İstanbul Valiliğinden aldıkları Türk Bayrağı’nı kürek çeken 15 sporcu Alaplı’ya getirdi.

Samsun Büyükşehir Anakent Dragon Bot Takımı’nın 15 sporcusu 19 Mayıs 1919’da Samsun'a Bandırma vapuru ile hareketinin 100. yılı nedeniyle 15 sporcu ile kürek çekerek 19 günde Samsun’a gitme etkinliği düzenledi. Sporcular İstanbul Valiliği’nden teslim aldıkları Türk Bayrağı’nı yola çıkışlarının 5. Gününde Alaplı İlçesine ulaştırdılar. Alaplı Balıkçı barınağına ulaşan sporcuları, Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Adnan Duman karşıladı. Sporcularla bir süre sohbet eden başkan Duman,  19 günde 19 Mayıs 2019 sloganı ile yola çıkan 15 drogon sporcularının bir süre dinlenmelerine ve istirahat etmelerine imkan sağladı.  Sporcular daha sonra Samsun’a gitmek üzere Kdz. Ereğli’ye doğru yola çıktı. 

Sporcular etkinliklerinin altıncı gününde Zonguldak'a çıkacaklarını, 19. Günde ise Samsun Limanı’na varmış olacaklarını belirttiler.



SAMSUN’A GİDECEK TÜRK BAYRAĞI, ALAPLI’DAN GEÇTİ. SAMSUN’A GİDECEK TÜRK BAYRAĞI, ALAPLI’DAN GEÇTİ.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!