Karadeniz Ereğli

'KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ'NİN OYAK'A GERİ PARA ÖDEMESİ, YANLIŞ BİR KARAR'

'KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ'NİN OYAK'A GERİ PARA ÖDEMESİ, YANLIŞ BİR KARAR'

 Kdz. Ereğli Belediyesi'nden OYAK'ın Havagazı Tüketim Vergisi adı altında belediyeye bu zamana kadar ödemesini istediği paranın, Ereğli halkının parası olduğunu belirten Milletvekili Demirtaş, bu konuda bir hukukçu olarak Anayasa Mahkemesi'nin yanlış karar verdiğini düşündüğünü ve Başkan Posbıyık'tan veya Ereğli Platformu'ndan bir talep gelmesi halinde siyaseten konunun takipçisi olacağını söyledi.

OYAK yönetimiyle yapılan toplantı Ereğli'nin geleceği açısından olumlu geçti

Gazeteciler Mustafa Keleş ve Hasan Sarıalp'ın Can Radyo Canlı Gündem Programına telefonla bağlanan Milletvekili Demirtaş , kendisine sorulan soruları da yanıtlayarak, OYAK yönetimiyle birlikte gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları, oda başkanlarının, milletvekilleri ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantının da Ereğli'nin geleceği açısından son derece olumlu geçtiğini belirtti.

Belediye davayı kaybetmiş ve Anayası Mahkemesi'nde davayı OYAK kazanmış

CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ünal Demirtaş Erdemir ve belediye arasındaki yaşanan hukuk süreciyle ilgili konuda da, "Yerel mahkemede Kdz. Ereğli Belediyesi, yıllardır Erdemir'den aldığı Havagazı Tüketim Vergisi davasını kaybetmiş ve Anayası Mahkemesi'nde davayı OYAK kazanmış. Kesinleşmiş bir mahmeke kararı var.

Ereğli halkının cebinden çıkan vergilerden OYAK'a para aktarılması bence yanlış

Ereğli halkının cebinden çıkan vergilerden OYAK'a para aktarılması bence yanlış oluyor. OYAK ve Erdemir Yönetimi bu paradan insiyatif olarak feragat etmelidir. Bu karşılıklı bir bir sulh protokolüyle silinebilir. Bunu yaparsa OYAK Grubu iyi niyetli bir adım atmış olarak Erdemir-Ereğli arasındaki bağları güçlendirir.

OYAK bu parayı geri alacaksa, Kdz. Ereğli halkının da hizmetini aksatmış olacak

Bu parayı geri alacaklarsa Ereğli halkının hizmetini aksatacaklar. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara rağmen OYAK yönetimi bu paradan ferafat edebilirse, sosyal sorumluluk konusunda da olumlu bir adım atmış olur ve bu iyi tatlıya bağlar. Anayası Mahkemesi'nin yanlış karar verdiğini düşünüyoruz, daha farklı bir karar verebilirdi. Dosyayı daha incelemedik. ama neye dayanarak karar vermiş. Bunu da eleştirmek bize düşmez ama iki kurumun hukukçuları bu işi çözerler.

OYAK için önemli değil ama bin kişinin çalıştığı Ereğli Belediyesi için önemli bir rakam

OYAK'a geri ödenecek olan bu para, taksitlendirmeden ziyade feragat noktasında anlaşılırsa çok güzel bir adım atılmış olur. Rakam tam nedir bilemiyorum ama 2018 yılında 1.2 milyar dolar vergi ödemiş bir kurumdan bahsediyoruz. Bu rakam Erdemir ve OYAK için önemli değil ama bin kişinin çalıştığı Kdz. Ereğli Belediyesi için önemli bir rakamdır." dedi.

CHP'li Zonguldak Milletvekili, öz bir Ereğlili olarak Ereğli Platformun'a çağırılmadım

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın kurduğu 'Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu'na bir Ereğlili ve bir CHP Milletvekili olarak davet edilmemesine üzüldüğünü belirten Ünal Demirtaş, OYAK'ın bu zamana kadar Ereğli Belediyesi'ne ödediği Havagazı Tüketim Vergisinin, Ereğli Platformu tarafından taksitlendirilmesi veya faizinin ödenmemesi isteğini de yanlış bulduğunu ve sorunun karşılıklı bir protokolle çözülebileceğini söyledi.

Chp Ereğli İlçe Örgütü Başkanı Eylem Ertuğrul Tecrübesiz Ve Siyasi Acemilik Yaptı

OYAK ve Erdemir tarafından toplantıya çağırılan CHP Ereğli İlçe Örgütü Başkanı Eylem Ertuğrul'un da bu toplantıya gitmeyerek yanlış yaptığını belirten Milletvekili Demirtaş, "Eylem başkanım siyasi bir acemilik yapmış. Partinin gelenek ve göreneklerini tam anlamıyla bilemiyor. Bütün siyasi ilçe başkanları bu toplantıya katılımışken Eylem Ertuğrul'un katılacağına bildirmesine rağmen katılmamasını siyasi bir acemilik ve tecrübesizlik olarak algılıyorum. Bu bölgede milletvekilleri olarak bana ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a telefon açıp sorabilirdi" dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!