Genel

“BU YIL FINDIK FİYATI ÇOK İYİ OLACAK”

“BU YIL FINDIK FİYATI ÇOK İYİ OLACAK”

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Bu yıl fındık fiyatının önceki yıllara göre çok daha iyi olacağını belirterek, “Son 2-3 yıldır üreticiden fındık alan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu ay elindeki tüm fındık stoklarını sattı ve hiç zarar etmedi, kar elde etti. Şu anda fındık 24-25 TL. Bu yıl mahsuller toplanmaya başlamadan rekoltenin ve fiyatın açıklanmasını bekliyoruz. Bu yıl fındık fiyatı çok iyi olacak inşallah” dedi.

Beraberinde Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel ile birlikte Belediyenin Akçakoca Limanında gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceleyen Milletvekili Yılmaz, burada haber amacıyla bulunan Alaplı’daki yerel ve Ulusal Gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKÇAKOCA’DA 9 VAKAMIZ VAR.

Milletvekili Yılmaz, Pandami dönemini Zonguldak ve Alaplı’nın vakalar sebebiyle daha zor geçirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bütün ülkemizi ve dünyayı etkileyen bir pandami dönemi geçiriyoruz. Alaplı ve Zonguldak komşu il ve ilçelerimiz onlar daha zor geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar. Büyükşehirler ile aynı statüde yaptırımlara tabiler.  Toplum sağlığı için yapılan eylemler için söylenecek bir sözümüz olamaz, uygulanmak zorunda. 

Malumunuz Düzce ve Akçakoca İstanbul’un geçiş noktasında, İstanbul ile bağlantımız çok. Bizde de vakalar dönem dönem artıyor, azalıyor. Bir normalleşeme süreci geçirdik ardından hafif bir artış oldu. Geriye düşmeye başladı. Şuanda vaka sayısı 9.  Sıfır olduğu günlerimiz de oldu. Biraz daha sabır etseydik sıfırlardık. Ramazan Bayramından sonra sıfırlayacağımızı düşünüyorum.” 

FINDIK’TAN UMUTLUYUZ.

Milletvekili Yılmaz, Özellikle son dönemde pandami sebebiyle tarımın büyük değer kazandığını da vurgulayarak, “Devletimizde fındık gibi bu tür ürünlerden güzel gelirle elde ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) elinden stoktaki fındığı satarak çıkardı. Ramazan Bayramından sonra TBMM’si çalışmaları başlıyor. Konuyu Tarım ve orman Bakanımızla tekrar görüşeceğiz. Son 2-3 yıldır fındık alan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu ay elindeki tüm fındık stokları sattı, hiç zarar etmedi.  Elinde fındıkta kalmadı. Şuanda fındık 24-25 TL. Bu yıl mahsuller toplanmaya başlamadan rekoltenin ve fiyatın açıklanmasını bekliyoruz.  Ağustos ayında fındık fiyatı çok iyi olacak inşallah. Bunun için ilgili makamlara her türlü uyarıyı yapacağız. 

“ŞİMDİLİK MEVSİMLİK İŞÇİLERDE SIKINTI GÖRÜNÜYOR. “

Fındık hasadının 5 Ağustos gibi başlayacak. Doğu ve Güneydoğu gibi illerimizden gelen fındık işçilerimiz için şimdilik bir engel görünmüyor. Tabi önümüzde 2 ayı aşkın bir süreç var. Bu süreci iyi kestirmek gerekiyor. Net konuşmak gerekirse şimdilik bir sorun görünmüyor olsa da, geleceği Tasavvur edebilecek bir noktada değiliz.”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!