Alaplı

KAÇAK İNŞAATA BELEDİYE "DUR" DEDİ

KAÇAK İNŞAATA BELEDİYE

 Kdz. Ereğli İlçesi Kıyıcak Mahallesi sınırları içinde bulunan Yılmaz Madenciliğe ait iş yerine kaçak yapılaşma yapıldığı ihbarını alan Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri söz konusu alanda çalışmaları durdurdu.

Yılmaz Madenciliğe ait tesis çevresine ve vatandaşlara ait aralara gelişi güzel direkler diken ve iddiaya göre yeni tesis yapmak amacıyla kolları sıvayan firmaya, Kıyıcak halkı büyük tepki gösterdi.

Alaplı Kıyıcak Köyü Muhtarı Şükrü Kılıç, duruma kayıtsız kalmayarak, Geçen yıl söz konusu firmanın  Tersane alanında curuf dağları oluşturup Tersaneyi kullanılamaz hale getiren firmaya tepki gösterdi.

Kılıç, "ROJ METAL Firması bu defa hiç bir kurumdan yasal izinlerini almadan, vatandaşlara ait arazileri işgal ederek, buradada çevre felaketi yaratmak mı istiyor? Biz  Kdz. Ereğli Belediyesine gerekli şikayetleri yaptık. Alanda zabıta ve fen işleri ekipleri tespit yaptılar ve inşaatı durdurdular. Yapılan değerlendirmenin ardından nihai karar verilecektir. Bizler bu izinsiz yapılan işlemlere gerekli cezanın verileceğine inanıyoruz.

Burada vatandaşa ait parseller var. Kendilerine ait olmayan arazilerinde etrafını kapatıyorlar.  Kaldıki kendi arazilerini etrafını çevirmek içinde Belediyeden izin almaları gerekiyor. Diğer yandan Erdemir gibi dünya devi bir kuruluşun ruhsatsız iş yapan firmalara karşı malzeme verme konusunda  biraz daha dikkatli olması gerekmektedir. "



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!