Alaplı

2023'e NE KALDI Kİ....

2023'e NE KALDI Kİ....

Zonguldak'ın kuzeyden giriş, güneyden Çıkış kapısı olan Alaplı ilçesinde gerek yerel , gerekse merkezi hükümet yatırım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  İlçede şuanda merkezi yatırımlardan üç tanesi göze batıyor.

Bunları sırası ile ifade etmek gerekirse;

1. Alaplı Yeni Devlet hastanesi inşaata sürecinin başlaması. Buda yaklaşım 700 gün yani iki yıl sürecek. Açılım yapmak gerekirse; Alaplı yeni devlet hastanesi yapıldığında C Sınıfı bir hastane olacak ve içinde ; Dahiliye, Genel cerrah, Çocuk, Kadın doğum, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Göz hastalıkları uzmanlarının olacağı 7 uzman doktor hiç bir mazeretsiz en az beş yıl görev yapacağı bir hastane olacak...

2. Alaplı Gümeli göleti; Bu gölletin gövde dolgusu 55 metrelikle bir yükseklikle bitti. şimdi sıra merkezi hükümetin yeni ihaleleri açmasıyla önce arıtma tesisi ve sonrasında isale hattının ihalesi ve sonrasında bu isale hattının döşenmesi ye ilçeye cazibeli içme suyunun gelmesi projelerinin hayata geçirilmesi süreci ...

3. Alaplı çayının islah çalışmaları projesinde DSİ büyük mesafe kaydetti. İlçenin en kritik ve sorunlu bölgelerinde ilk öncelik verilerek Alaplı çayının taşkın sel tehlikesi büyük ölçüde ortadan kaldırıldı.

İlçenin en büyük sorunlarının başında gelen eğitim kurumlarını yetersizliğinden dolayı yaşan sıkıntıyı çözme adına  yeni yapılması planlanan Ahmet Zeki Atalay İlköğretim okulu projesi onaylanmış ve zemin etüt çalışmalarına başlanmış olup, ihale sürecinin başlanması heyecan ile beklenmektedir...

Bu projelerle  AK Parti Alaplı'da "emanet verdiğimiz belediye başkanlığı geri alacağız" diyor..

*************

800 ÖĞRENCİ ZOR DURUMDA...

Alaplı Merkez İlköğretim Okulunun deprem güçlendirmesi projesi yüzünden okulun kapanmasına açıkçası bir anlamam veremedim.

Alaplı'da  İnşaat mühendisleri ve  mimarlar eğer, kamu kuruluşları ve konutlarda ciddi bir çalışma yapsalar ilçede oturacak ev ve mesken kalmaz diye düşünüyorum..

Okul müdürü bence 800 öğrencinin hayatını düşünmüş ama, Alaplı'da yaşayan 20 bin insan aynı ortamda ve coğrafyada yaşıyor..

Bana göre acil alınmış bir karar bunu daha sonra teknik ve mimari şekilde araştıracağız...

*******

ÇÖPLÜK

ilçenin en bakir yerlerine çöp döken  kendini bilmez insanlara son bir sözümüz var..

Neye dayanarak bu çöpleri şunun, bunun yada kimin olduğu bilmediğin insanların arsasına çöplerini döküyorsun..

Alaplı'nın yüzlerce noktasında çöğlük olmuş...

Sözde çevre koruma derneği var..

Eyyy..

Dernek siz ne iş yaparsınız..

Bu dernek Mustafa Türkoğlu ve Oktay Türkyılmaz zamanında ilçede çevre katillerine kök söktürmüştü..

 mevcut Çevre koruma derneği yöneticileri, ya siz bu işi bırakın yada biz size bu işi nasıl yapılacağını göstereceğiz...

yeni yazılılarımızda görüşmek üzere kalın sağlıcakla...

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!