Karadeniz Ereğli

CHP MECLİS ÜYESİ YAŞAR BALCI’YA TEPKİLER ÇİĞ GİBİ BÜYÜYOR!.

CHP MECLİS ÜYESİ YAŞAR BALCI’YA TEPKİLER ÇİĞ GİBİ BÜYÜYOR!.

 Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Meclis Üyesi Yaşar Balcı’ya tepkiler büyüyor.

Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda Bozhane Limanı Balıkçı Lokantalarının bulunduğu alanın “Günübirlik Turizm Alanı” olarak imar statüsüne geçirilmesi için gündeme gelen maddeye “Red” oyu vererek AK Partili diğer meclis üyeleriyle birlikte hareket eden CHP Meclis üyesi Yaşar Balcı’ya tepkiler büyüyor.

Çarşamba günü yapılan meclis oturumu öncesi Ereğli Belediyesi’nde yapılan grup toplantısına CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’unda katıldığı ve mecliste alınacak kararların tamamının tüm meclis üyeleri tarafından imzalanarak CHP Karar defterine yazıldığı ancak bu karara rağmen CHP Meclis üyesi Yaşar Balcı’nın Bozhane Limanı Balıkçı Lokantaları ile ilgili maddeye “red” oyu vermesi  kafalarda soru işaretleri bıraktı!

ERTUĞRUL; GRUP KARARI ALMADIK!

Perşembe günü 2. Oturumu yapılan Ereğli Belediye Meclisi toplantısında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Yaşar Balcı’nın “Red” oyu vermesi sonrası “Grup kararlarına uymadığını Balcı’ya hatırlatması üzerine konuyla ilgili bilgi almak amacıyla gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Şafak Erel, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’u arayarak konu hakkında bilgi aldı.

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul konuşmasında toplantı yapıldığını ancak maddeler üzerinde bağlayıcı bir grup kararı almadıklarını ve Yaşar Balcı’nın görevine devam edeceğini açıkladı.

 Ertuğrul konuşmasında Bozhane Balıkçı Lokantalarınında “ruhsat” alabilmeleri için yapılan çalışmalara destek verdiğini ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun başlattığı ve Ereğli Belediye Meclisi’nin bölgenin  “Günübirlik Turizm Alanı” olmasının önünü açarak yıllardır süren sorunun son bulmasının da gerekli olduğunu ve  desteklediğini belirtti.

TAYYAR MENDEŞ TELEFONLARINI AÇMADI!

Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Şafak Erel konu hakkında görüşlerini almak için Ereğli Belediyesi  Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Grup Sözcüsü  Tayyar Mendeş’i aradı ancak  bu konu hakkında en çok bilgisi olması gereken Mendeş telefonlara cevap vermedi.

Kendileriyle görüştüğümüz bazı CHP’li meclis üyeleri Salı günü yapılan “Grup” toplantısında mecliste alınacak tüm kararlar için parti Karar Defterine imza attıklarını açıklamalarına rağmen konu hakkında “tam bilgili” olması dolayısıyla aradığımız Mendeş’in telefonlarımıza cevap vermemesi de dikkatlerden kaçmadı!

‘ADAMSENDECİLİK’ HAD SAFHADA!

Ereğli Belediyesinin çalışmalarının en üst noktası olan meclis toplantıları hakkında ve grupların aldığı kararlar hakkında en üst düzeyde bilgiye sahip olması gereken kişilerden açıklama beklenirken CHP Meclis Grup Sözcüsü Tayyar Mendeş’in sessiz kalması ve telefonlara dahi cevap vermemesi   kafalarda “Tavşana kaç, Tazıya tut” misali politikalarla konunun geçiştirilmeye çalışıldığı izlenimi yarattı!

GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?

2014 Yerel seçimleri öncesi Ereğli Belediye Meclisi toplantısında “Grup Kararı” alınmasına rağmen bir maddeye “red” oyu kullanarak o maddenin meclisten geçmemesine neden olan ve AK Partili üyelerle birlikte hareket eden o dönem CHP Meclis üyesi Fevzi Ekşi partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Bugünde Ereğli Belediyesi CHP’li meclis üyesi Yaşar Balcı’nın bir maddeye “Red” oyu kullanması geçmişte yaşanan olayı gündeme getirdi.

Ereğli Belediye Meclisi’nde yaşanan ve Yaşar Balcı’nın AK Partili meclis üyeleriyle birlikte “Red” oyu kullanmasının ne şekilde sonuçlanacağı Ereğli kamuoyunda merakla bekleniyor!Kaynak: Şirin Ereğli Gazetesi



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!