Karadeniz Ereğli

BOZKURT: “HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ”

BOZKURT: “HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ”

 AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında öğretmenliğin, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Bozkurt; “Milletçe elde ettiğimiz başarılarda en büyük emek hiç kuşkusuz öğretmenlerimizindir” dedi.

Bozkurt, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutluyoruz.

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın kutsal ve en eski mesleklerinden biridir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında en önemli role sahiptir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, onları evrensel bilgiyle buluşturmanın yanında Devletimizi ve milletimizi bir adım daha ileriye taşımak gayesiyle gönüllere hitap eden, yerli, milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin çocuklarımızda hayat tarzı olarak vücut bulmasına da vesile olan kıymetli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sonsuz hoşgörü ve sevgileriyle sorumluluklarının bilincinde olarak gelecek kuşaklara ışık olan, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bu kutsal ve zor görevi büyük bir sorumluluk anlayışı içinde Ülkemizin her köşesinde fedakârca yerine getiren, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı hizmetler verecek yeni nesilleri yetiştirmek için mücadele eden ve bu kutsal meslekten emekli olan tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!