Karadeniz Ereğli

KAMPÜSTE BEKLENEN KAZMA VURULDU

KAMPÜSTE BEKLENEN KAZMA VURULDU

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, kurulması planlanan Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Kampüsü çalışmalarına başlandığı bildirildi.

AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, göreve seçilmesinin ardından üzerinde ‘titizlikle’ durduğu konuların başında ‘Üniversite Kampüsü’ olduğunu belirtti. Bozkurt, Süleymanlar Mahallesindeki eski Devlet Hastane binalarının da bulunduğu alanda zemin düzenleme ve hafriyat çalışmalarına başlandığını anlatarak, şunları kaydetti: "İlçe halkı olarak büyük bir umutla beklediğimiz Kampüs çalışmalarımıza Allah'ın izniyle başladık. Temennimiz, zemin düzenleme ve hafriyat çalışmalarının bir an önce tamamlanarak fakülte binalarının yükselmeye başlaması yönündedir. Çalışmaların süratli bir şekilde ilerlemesi ve ilçemize çeşitli branşlarda Fakülteler kazandırarak üniversite öğrencisi sayımızı arttırmak adına gerek Ankara gerekse Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü bazında girişimlerimizi sürdüreceğiz.

Öncelikle bu sürece katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Sayın Saadet Oruç Hanımefendiye, Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen’e, Sayın Ahmet Çolakoğlu’na, Sayın Hamdi Uçar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇORUMLUOĞLU BRİGİNG VERMİŞTİ

28 Temmuz’da, Başdanışman Oruç ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu brifing vermişti. Kampüse ilişkin gelişmeleri detaylı şekilde anlatan Çorumluoğlu, aralarında Ereğli demir ve çelik Fabrikaları, Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Akın Tatoğlu ile ilçedeki bazı hayırseverlerin de desteğiyle kampus inşaatının tamamlanacağını anlatan Çorumuloğlu, ilçe halkının konuya ciddiyetle sarıldığını söylemişti.

Diğer yandan, Üniversite Kampüsüne yardımda bulunacak hayırseverler arasında adı geçen Zuhal Yılmaz'ın, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.



KAMPÜSTE BEKLENEN KAZMA VURULDU

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!