Alaplı

YMK MAKİNE, TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYOR

YMK MAKİNE, TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYOR

 Alaplı ilçesinde makine imalatı sektöründe faaliyet gösteren YMK Makine sahibi Mümin Kirman, teknolojiye yatırım yaparak fabrikasını daha da geliştirdiklerini söyledi.

Alaplı Küçük Sanayi Sitesinde makine imalatı sektöründe   faaliyet gösteren, 15 farklı ülkeye boru makinası ihraç ederek Alaplı ekonomisine büyük döviz girdisi sağlayan ve ilçede yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranı en yüksek olan boru profil fabrikası olan YMK Makine CNC makinelerini iş yerine kazandırarak teknoloji transfer etmeye devam ediyor.

Zonguldak Alaplı İlçesi Sanayi Sitesinde 2010 yılında kurduğu işyerinde faaliyet gösteren Mümin Kirman, makine imalat sektöründe rekabet edebilmek için teknoloji transferinin mecburi olduğunu söyledi. Kirman açıklamasında; “Her geçen gün gelişen makine imalat sektöründe yerinizi alabilmek ve rekabet edebilmek için yeni teknolojiye sahip olmak gerekir. Bizlerde bunu göz önüne alarak ilk etapta iki adet CNC makinesini alarak yüksek teknolojiyi YMK Makineye kazandırdık. CNC Makinelerini aldıktan sonra iş yükümüzün yüzde 50’si hafifledi. İşimiz hızlandı ve maliyet ücretleri düştü. Buda bizi diğer teknoloji firmaları ile rekabet edebilir hale getirdi. Geçtiğimiz ay tamamladığımız boru profil makinemizi Can Azerbaycan’a gönderdik. Şimdi yapımına başladığımız makinemizi de Mısır’a hazırlıyoruz. Alaplı ekonomisine katma değer sağlamaya çalışırken ülke ekonomisine de döviz girdisi sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!