Alaplı

GÜMELİ YAYLARININ YOLU İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

GÜMELİ YAYLARININ YOLU İÇİN  DÜĞMEYE BASILDI

 Alaplı’mızın eşsiz doğa zenginliğine sahip Gümeli’nin dört mevsim turizme açılması için, Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz,  AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Karacan,   AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Yalçın ve Temel Uslu’nun girişimleri neticesinde, Gümeli merkezden başlayarak yaylalara çıkan 11 kilometrelik yolun asfaltla kaplanmasına yönelik ilk adım atıldı. Gümeli yaylaları yolunun asfaltlanması, 2021 yılı yatırım programına alındı.

YAYLALARA ÇIKILAN 11 KİLOMETRELİK YOL ASFALT OLACAK

Gümeli’nin eşsiz doğası ile ülke ve bölge turizmine kazandırılması gerektiğinin altını çizen Ak Parti Alaplı ilçe başkanı Yaşar Karacan, “Gümeli’miz de,.bir İzmit Kartepe, Abant, Karabük Keltepe gibi kayak merkezleri neden olmasın. Zonguldak bölgesinde turizm açısında önemli zenginliklerimiz olmasına rağmen bir türlü bunu değerlendiremediğimiz apaçık ortada. Bu zenginliklerimizin başında Alaplı’mızın eşsiz doğa zenginliğine sahip Gümeli yaylaları ve dört mevsim büyüleyici güzelliği geliyor. Türkiye'nin 105. Tabiat Anıtı olarak tescillenen 4 bin 115 yaşında dünyanın en yaşlı porsuk ağacının bulunduğu Gümeli ormanları ve yaylalarında dört mevsim adeta renk cümbüşü yaşanıyor. Bin 650 metre yüksekliğindeki en yüksek tepe Bacaklı Yayla ve eteğindeki Bölüklü Yaylası'nın sık çam ormanları arasındaki evleriyle gün geçtikte tanınmaya başlayan Gümeli Beldesi, Batı Karadeniz'in yeni foto safari, yayla turizmi ve kayak merkezi olmaya aday.” dedi.

GÜMELİ YAYLALARINI TURİZME AÇILAN KAPININ ANAHTARI OLACAK

 Ak Parti Alaplı ilçe başkanı Yaşar Karacan açıklamasını şu şekilde tamamladı.; “İlçemizin her alanında yol yapım çalışmalarımız devam ediyor, ancak bu yolun diğer yollardan ayıran en büyük özelliği, Gümeli yaylalarını turizme açılan kapının anahtarı olma özelliğidir. Bu açıdan çok önemli bir hizmettir. Bunun altını çizmek istiyorum. Bu bağlamda tüm Gümeli'de yaşayan ve Alaplılı vatandaşlarımıza  bu yolumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda öncelikle emeklerinden dolayı Ak parti il genel meclis üyelerimiz Sayın İbrahim Yalçın ve Temel Uslu'ya, her daim yanımızda olan Alaplı Kaymakamımız Sayın Vedat Yılmaz’a ve Gümeli beldesine önem veren Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a,  bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Ak parti Zonguldak milletvekillerimiz Sayın Hamdi Uçar’a, Sayın Polat Türkmen’e, Sayın Ahmet Çolakoğlu’na teşekkür  ediyorum”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!