Alaplı

ALAPLI'DA Kİ YAPAY GÖL, BOĞULMALARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

ALAPLI'DA Kİ YAPAY GÖL, BOĞULMALARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

 Zonguldak Alaplı İlçesinde Kavak Deresinin hemen yanında bulunan Taş ocağı çalışmaları nedeniyle oluşan Yapay Gölün çevresinde gerekli önlemlerin alınmaması vatandaşları endişelendiriyor. Bu gibi Göllerde son örneklerinden biri de sık sık görülen boğulmalarla meydana geliyor.

Bir dönem Taş ocakları tarafından ve Yer sahiplerinin talebiyle yapılan kazılar sonrasında kendiliğinden oluşan yapay Gölün çevresi suyun boşaltılmadığı veya kapatılmadığı gözlendi.

Yapay Gölün Çevresinde özellikle boş alan bulunmasından dolayı çocukların da oynadığı gözlenirken, yer sahipleri tarafından önlem alınmadığı gözlendi. Kendiliğinden oluşan ve yağan yağmurlarla sular birikip, iyice göle döndü. Zaman içinde İçerisinde su ve çamurla doldu. Bir an önce çözüm bulunması da vatandaş tarafından isteniyor.

“Çevrede yaşayan vatandaşlar bu durumdan rahatsız oldu.”

Alaplı Osmanlı Köyü sırtlarında bulunan ve Taş ocakları kullanım sırasında oluşan Yapay Göl tehlike saçıyor. OSB yoluna giden ve hemen yanında bulunan Yapay Göl çevresinde yeterli önlem alınmadığı için Bölge için büyük risk oluşturuyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, “Taş ocağa döneminde oluşan Yapay Göl ama çevresine neredeyse hiçbir önlem almadılar. Doğal olarak yağan yağmur nedeniyle Kendiliğinden oluşan Yapay Gölün suyun boşaltılarak kurutulması ve çevresine gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dediler.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!