Alaplı

KARACAN, “ALAPLI, DEVLET YATIRIMLARIYLA COŞACAK"

KARACAN, “ALAPLI,  DEVLET YATIRIMLARIYLA COŞACAK

 AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, ilçede devam eden devlet yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte ilçenin turizm noktasında Batı Karadeniz’in yıldızı olmaya aday olduğunu belirterek, “Alaplı İlçesi tarihinin en büyük devlet yatırımlarının hayata geçtiği bir süreci ve atın dönemini yaşıyor. Bu süreç ile daha da modern ve kalkınmış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Karacan, İlçede devam eden Hastanene inşaatından, köylere yapılacak asfalt çalışmalarına, Alaplı Çayının temizlenmesi sayesinde olası sel taşkının önüne geçilmesine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu bağlamda Devlet yatırımları kapsamında Alaplı İlçesinde inşaat çalışmalarına 8 ay önce başlanan Alaplı Devlet Hastanesinin projesinin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Karacan, sosyo-kültürel anlamda Alaplı’nın  “ziyaret edilmesi gereken ilçeler” kriterinde ilk sıralarda olacağını savundu.

“Hastanemiz Planlandığı Gibi Devam Ediyor”

Karacan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşler yer verdi:

" Hastanenin planlandığı tarihte, yani Kasım 2022 tarihinde bitirilmesi için hiçbir engel görünmüyor. O tarihe kadar hastanemizi inşallah ilçemizin hizmetine sunacağız.

2 blok halinde inşa edilecek, 50 yataklı devlet hastanesinin kapasitesin 75 yatağa kadar çıkabilecek. Toplam 34 adet nitelikli hasta odası olacak. Bunun 15’i tek yataklı, 19’u iki yataklı olarak planlandı. 3 ameliyathanesi, 14 polikliniği, 7 diyaliz yatağı, 2 doğum salonu, 5 yoğun bakım yatağı ile ilçenin sağlık sorunlarına çözüm olacak. Yaklaşık bin 500 metrekare büyüklüğe sahip acil servis, 2 poliklinik, 15 müşahede yatağı ile hizmet verecek.”

“Köylere 30 Km Asfalt Dökülecek”

Alaplı köylerine ilk defa bu sene 30 km’lik asfalt döküleceğini ifade eden Karacan; “Yaz ayı ile birlikte asfalt kaplama ve rotmiks çalışmalarına başladık. Ayrıca bin 500 ton rotmiks siparişi verdik. Bunun yanında, Kocaman köyünden başlayarak Kocaman köyünün iç kısmına kadar 3 km’lik asfalt çalışmamız var. Gökhasan, Çengelli, Hüseyinli köyü bölgesinde de yaklaşık 5-6 km’lik bir asfalt çalışması yapılacak. Ahatlı köyü merkezinden başlayarak, Yedigelli köyüne kadar yaklaşık 6 km’lik bir asfalt çalışması yapılacak. Gümeli merkezden yaylalara kadar iki etapta asfalt çalışması da programda var. Çatak köyü köprüsünden başlayarak, köyün ilk mahallesi olan Muratlı Mahallesine kadar bir asfalt da vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

“Alaplı Çayının Temizlenmesi Sel Riskini Azalttı”

Alaplı Çayının son yağan sağanak yağmurlardan etkilenmeden normal akışında olması, DSİ tarafından ıslah çalışmasının sonucu olduğunu ifade eden Karacan; “Geçtiğimiz büyük gayretler sonucunda Alaplı Çayının büyük bir kısmını DSİ tarafından ıslah edilmesini sağladık. Çünkü Alaplı çayı her zaman taşkın sele açık bir akarsuyumuz. Bunu bildiğimizden başta valimiz, kaymakamımız ve milletvekillerimizin gayretleriyle DSİ tarafından temizlenen çayımız bu kez ilçemizde afet meydana getirmedi. Buda doğru hamleler yaptığımızın bir göstergesi oldu” ifadelerini kullandı. 

“Alaplı’da Devlet Yatırımları Her Kesimde Devam Ediyor”

İlçedeki devlet yatırımlarının aralıksız olarak devam ettiğine dikkat çeken Karacan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ahmet Zeki Atalay İlkokulunun hafriyat çalışmaları bitti. Şimdi ihaleye çıkacak ve en kısa zamanda okulumuz eğitim ve öğretime kazandıracak. Kapalı Spor Salonun yanına miniklerimiz ve gençlerimiz için yüzme havuzu yaptırıyoruz çok kısa zamanda tamamlanıp gençlerimizin hizmetine açılacak. Gençlik merkezini açtık ve gençlerimiz her şekilde istifade ediyorlar. Alaplı Futbol sahasının zemin halısını değiştirdik. Yoğun kış şartlarında çöken tribünü bu sene içinde ihale edilecek ve 500 kişilik yeni tribün ve stat sporseverlerin hizmetine açılacak. Son olarak ilk defa ilçemizde geçici fındık işçileri için duş ve WC merkezi yapıldı. Mollabey Köyü yerleşim yerine yapılan bu hizmet ile geçici işçiler daha sosyal imkanlarda vatandaşlarımızın ürünlerini toplamış olacaklar. Kısaca Alaplı tarihinin en büyük devlet yatırımlarının olduğu süreci yaşıyor ve bu süreç ile daha da modern ve kalkınmış bir ilçe olmaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!