Alaplı

OCAK, “2022’DE ALAPLI’DA İŞSİZ KALMAYACAK”

OCAK, “2022’DE ALAPLI’DA İŞSİZ KALMAYACAK”

 Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, “Söz verdiğimiz gibi 2022 tarihinde Alaplı ilçemizde işsiz gencimiz kalmayacak” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı Recep Ocak ve Meclis Başkanı Nedim Kaplancan, TSO hizmet binasında ki toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak; Gecemizi gündüzümüze katarak Alaplı ekonomisi ve işsiz gençlerimiz için kafa yoruyoruz. OSB’de çok güzel hizmetler yapılıyor. Fabrikalarımızın bacaları tek tek tütmeye başladı. Çok önemli bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kararlarını ilçemiz için verirler ve büyük bir işçi istihdamı sağlarlar. Olmasa da çok önemli değil. Alaplı OSB’de birçok parselde alt veya üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bizim en önemli hedefimiz; 2021 yılında 500 kişiye iş imkanı, 2022 yılında da bin 500 kişiye iş ve aş imkanıydı.  Rakamlar doğrultusunda 2021 hedefimizi pandemi koşullarında olsa bile yakaladık diyebiliriz.  Rabbim büyük bir aksilik vermediği sürece 2022 yılında ilçemizde işsiz gencimiz kalmayacak diye düşünüyoruz. Hatta il dışından da ilçemize büyük ölçüde insanımız göç edecektir. Şayet görüşmelerimiz devam ediyor ama eğer Alaplı limanımız için olumlu bir karar verilirse ve Alaplı liman projemiz hayata geçerse Alaplı ilçemiz Batı Karadeniz’in gerçekten de yıldızı olabilir. Bizler Alaplı TSO Yönetimi ve meclisi olarak büyük hedeflerin peşindeyiz. Yönetim kurulu üyelerime ve Meclis Başkanım nedim Kaplancan nezdinde meclis üyelerime Alaplı’ya ve ekonomisine verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!