Zonguldak Merkez

“TEFECİLERİN ÜZERİNE GİDİLSİN”

“TEFECİLERİN ÜZERİNE GİDİLSİN”

  Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, “Valimiz ve yetkililerden, kentimizdeki esnafların üzerine çöken tefecilerin üzerine gitmesini istiyoruz” dedi.

Erol, beraberinde partilerinin bazı yöneticileriyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığı’nı ziyaret etti.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına teşekkür etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erol, tefecilerin üzerlerine çöktüğü  kentteki esnafların, şehri terk etmek zorunda kaldıklarını öne sürdü.

Zonguldak’taki tefeci sorununun kangren hale geldiğini ileri süren Erol, şöyle konuştu: ‘’Kentte bir grup tefeciler, esnafların üzerine çöküyorlar. Valimiz ve yetkililerden, kentimizdeki esnafların üzerine çöken tefecilerin üzerine gitmesini istiyoruz. Çünkü, tefeciler yüzünden insanlar şehirden kaçar hale geldiler. Tefecilerin varlığından devletimizin yetkililerinin nasıl haberi olmaz? Tefeciler meselesi kanayan bir yara, çözüm bulunması şart. Buranın iktidar mensubu 3 milletvekili, emniyetin yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmeli, konunun üzerine gidilmesi konusunda yol vermeliler. Bu tefeci çıkmazı, siyaset mekanizmasının desteğiyle çözülür. Valimizin bu konudaki duyarlılığına ve gereğini yapacağına inanıyorum Bizim iktidarımızda ise tefeciliğe müsamaha gösterilmesi kesinlikle söz konusu olamaz, olmayacaktır, kökten çözüme kavuşturulacaktır.’’

“GEÇİM İTTİFAKINDAYIZ”

Başkan Erol, yerel basını önemsediklerini ve değer verdiklerini, kentin sorunlarının gündeme getirilmesinde etkin rol oynadığına dikkati çekerek, şöyle dedi: ‘’Kamuoyunun iktidardan memnuniyetsizliği, her geçen gün daha da artmaktadır. Vatandaşımız, şu andaki mevcut iktidarın sorunları çözme noktasında yetersiz olduğunu ve geleceğe dair bir umut, ümit beklentisi olmadığını her geçen gün daha iyi bir şekilde idrak ediyor. AK Parti iktidarının, Türkiye’ye verebileceği bir fayda kalmamıştır, sadece uzatmaları oynuyor. Her iki tarafa da aynı mesafedeyiz. İktidarın uygulamalarını beğenmiyoruz. Hükümetin hiç bir alanda başarısı yok. Pansuman hareketleriyle sorun çözülmez. Milleti kamplaştırdılar. İktidarda adam kayırma ve birçok uygun olmayan işler medyaya düşüyor. O yüzden Zonguldaklı vatandaşlarımız milli görüşün, adil düzen, nizam yaklaşımının Türkiye'nin sorunlarını çözmek üzere en uygun bir yaklaşım olduğunu zaman içerisinde daha iyi kavrayacaktır. İşte, Refahyol döneminde yapılmış hizmetler bellidir. Bugün Türkiye'nin geliri, giderine yetmiyor, Türkiye dış borcunu ödeyemeyecek noktaya geldi. Esnafımız, borcunu borçla dahi ödeyemez hale geldi.

Saadet Partisi olarak ne Cumhur İttifakı’ndan ne de Millet İttifakı’ndan yanayız. Biz her iki ittifaka da eşik uzaklıktayız. Saadet Partisi olarak sadece geçim ittifakındayız.’’

“ZONGULDAK, ÇAYCUMA VE EREĞLİ BELEDİYELERİ ÇOK YETERSİZ”

Zonguldak, Çaycuma ve Ereğli belediyelerinin çok yetersiz olduğuna işaret eden Erol, ‘’Şehre girişte, Çaycuma tarafından girerken, Ereğli tarafından da  giderken izbe (basık, kuytu, loş, nemli sapa yer) bir görüntüsü var. İnşallah projeler bir an önce biter de şehir rahat nefes alır. İnşallah karayollarındaki çalışmalar tamamlanır, bir an önce. Zonguldak, Ereğli ve Çaycuma belediyeleri çok yetersiz. İdare anlamda yetersiz olduğu gibi genel anlamda da sıkıntılar var’’ şeklinde konuştu.

“ZONGULDAK'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Zonguldak'ta kentsel dönüşümün şart olduğuna değinen Erol, şöyle devam etti: ‘’Zonguldak'taki binaların şu anda çoğu yıkılmak üzere, bu binaların gerçekten ciddi anlamda teknik raporları ve  analizleri hazırlansa hepsinin yıkılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışması şart. Ayrıca kentimizdeki otopark sorunu çözüme kavuşturulmalı. Zonguldak ve Kozlu ilçesindeki terminaller birleştirilebilir. Kentin trafik sorununun çözümü için de Mithatpaşa tünelleri projesinin acilen tamamlanması gerekiyor. Şehir merkezi artık yapılaşmaya doydu ve artık Zonguldak'ın ilerleyen zaman içinde Çaycuma ilçesine doğru kayması gerekiyor.’’

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu’nun, ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın kentte yayın yapan Kanal Z Televizyonu’ndaki canlı yayına telefon aracılığıyla bağlanarak ‘’Muhtarlar önemli değildir’’ şeklinde kullanmış olduğu cümleyi yakıştıramadığını ifade eden Erol, özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Yargıtay verilerine göre, Türkiye’de son 4 ayda en fazla Saadet Partisi’nin üye yaptığını, Zonguldak’ta da 1000'e yakın üye kaydı gerçekleştirdiklerini  belirterek, aylık 250 üye kaydı hedeflediklerini, ülke genelinde mevcut 59 bin var olan üye sayılarını 2023’de yapılacağı söylenen seçim zamanına kadar 64 bine ulaştırmayı amaçladıklarını bildirdi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!