Alaplı

ÖZTÜRK’TEN ALAPLI LİMAN PROJESİNE TAM DESTEK

ÖZTÜRK’TEN ALAPLI LİMAN PROJESİNE TAM DESTEK

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde, Eski Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Öztürk, CED Raporu onaylanmış yatırımcısı hazır ve devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak , Alaplı Limanın biran önce hayata geçirilmesi konusundaki iyi niyetli çalışmalara tam destek verdiğini bildirdi.

MÜTHİŞ BİR SİNERJİ OLUŞMUŞTU.

Öztürk, yazılı açıklamasında, TSO başkanlığı yaptığı 2005 ile 2009 yılları arasında Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yapılması amacıyla oluşturdukları sinerjiye dikkat çekti.

Yeniden gündeme getirilen "Alport Liman Projesi"nin de İlçe ve Bölgenin belirlenmiş hedeflerine ulaşmak için “vazgeçilmez” yatırım planlarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu amaçla, Alaplı TSO öncülüğünde kurulacak platform çalışmalarını geç kalınmış olsa da, yerinde atılmış doğru bir adım olarak görüyor ve destekliyorum.

"OSB'DE BACALAR TÜTMEYE BAŞLADI."

2005-2009 ATSO Başkanlığım dönemimde Alaplı OSB bölgesinde Alaplı Siyasetini, bürokrasisini ve iş dünyasını bir piknikte buluşturup sağladığımız konsensüsle bugün Alaplı OSB'de bacalar tütmeye başlamıştır. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. O günlerde OSB yatırımını yürütürken bu yatırımın  bir liman projesi ile taçlanması hedeflerini ortaya koymuştuk.

"SON DERECE PROFESYONEL BİR PROJE"

Alport Liman Projesi, Alaplımızın belirlenmiş hedeflerinin sonucunda ortaya çıkmış bir projedir. İlk defa 2010 yılında somut adımlar atılarak gündeme getirilen, 2009-2014 AK Parti İl Başkan Yardımcılığım döneminde bizzat yakından ilgilendiğim Alport Liman Projesi, o dönemde 16 Bakanlıktan Onay almış, ÇED Raporu onaylanmış, Üniversitelerinde desteği ile hazırlanmış son derece profesyonel projedir.

"HEYECANA CEVAP VERECEK"

Elimizde ÇED Raporu onaylanmış, yatırımcısı dahi hazır olan bir proje varken İskele gibi yeni arayışlara girmek son derece yanlıştır. Üstelik bu proje hayata geçtiğinde Alaplı, Ereğli, Düzce, Bolu, Sakarya, Yığılca bölgelerinde bulunan Sanayici ve İş insanlarının ihtiyacına cevap verecek ve Alaplı'mız için önemli kazanımlar sağlayacaktır."

Alaplı TSO başkanı Recep Ocak, Alpor'tun yeniden harekete geçmesi ve ilçeye yapılması için her türlü desteği vereceklerini açıklamıştı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!