Karadeniz Ereğli

"HER ŞEY DAHA DA KÖTÜ OLACAK"

 CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, ülke ekonomisinin tarihinin en kötü günlerini yaşadığını duyurdu.

Açıklamasına, "Keskin yükseliş sonrası Amerikan doları 9.2 lira seviyesine geldi. Enflasyon aldı başını gidiyor." sözleri ile başlayan Ertuğrul, yakın bir zaman sonra da enflasyondaki yükselişin dizginlenmesi için faiz oranlarında yeni bir indirim beklendiğini, bunun olması durumunda ise döviz kurlarında artış gözleneceğini vurguladı.

"DURUM SİYASET ÜSTÜ BİR DURUM"

Ertuğrul açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kötü gidişata çözüm üretmek varken iktidarın bir panik ve telaş içinde olduğunu görüyoruz. Anketler, muhalefet partilerinin oylarının yükselişte olduğunu gösteriyor. İktidar partisi tabanında da ciddi kopuşlar başladı; çünkü taban da ekonominin gidişatını ve yapılan açıklamaları görüyor. Hiç kimse yarına umutla bakamıyor. Türkiye’deki durum siyaset üstü bir noktaya geldi. Endişemiz şudur ki her şey daha da kötü olacak. İç politika ve ekonomide olduğu gibi dış politika açısından da çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz.  Bu haldeki bir Türkiye’de işlerin çok da iyiye gideceğini düşünmüyoruz. Ülke yönetiminin hızlı bir şekilde değişmesi lazım. Bunun olması gerektiğini milletimiz görüyor.  Bize sürekli; ‘Siz iktidara gelince ne yapacaksınız? Bu sorunları nasıl çözeceksiniz?’, diye soruyorlar. Herkes emin olsun ki bu sorunları çok kolay çözeceğiz.

  "TEKRAR ÇALIŞIR HALE GETİRECEĞİZ"

Önce dünyanın güvenini kazanacağız. Dünyanın güvenini kazanmak için de çok büyük bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mekanizmalarını tekrar çalışır hale getireceğiz. Tek bir adamın komutlarıyla hareket eden değil, bağımsız şekilde hareket edebilen ve birbirleriyle eşgüdümlü çalışabilen bir yapı oluşturacağız. Bu yapı tekrar oluştuğu zaman işlerin çok kolayca düzelebileceği görülecektir. İnsanlar güvenmeye başladıkları zaman istikrar gelecektir. Faiz de döviz de düşecektir.  Üretimi destekleyeceğiz. Binalara yatırım yapmaktan vazgeçeceğiz. Türkiye sadece birkaç müteahhidin cenneti olmayacak.  Şu ana kadar bu ülkede seçilen ekonomik modeli uygulaması çok kolaydı; eğitim ve ciddi bir altyapı gerektirmiyordu. Ver ruhsatı, yap binayı… Ver millete krediyi, binayı sat. Krediyi düşür, bir daha sat. 

"BÖYLE BİRŞEY OLUR MU?"

Ülkemizde altyapı hizmetleri yapılmadı mı, cümlesiyle bize cevap verenler oluyor.  Tabii ki bu hizmetler de yapıldı; ama biz hep şunları sorduk: ‘Bunları nasıl yaptınız? Hangi maliyetlerle yaptınız? Neden bu hizmetlerin ihalelerini aynı şirketler alıyor? İhaleler neden şeffaf değil? Neden bazı şirketlerin vergi borçlarını siliyorsunuz? Bunu yaparken diğer yandan neden asgari ücretlinin tepesine biniyorsunuz? Neden dar gelirlinin, esnafın tepesine biniyorsunuz?’ Aziz milletimiz çok iyi bilmektedir ki artık esnafların dükkan gelirlerinin üçte ikisini devlet alıyor.  Böyle bir şey olur mu? 

"AMA BU İŞ BİTTİ"

Şimdiye kadar bu iktidar ekonomiyi bu şekilde götürdü, götürdü… Ama bu iş bitti.  Deniz bitti artık! Çok daha büyük bir ekonomi kriz bizi bekliyor.  Bu, sadece paramızın değer kaybetmesi anlamına gelmiyor. İnsanların gıdaya ulaşamaması, temel ihtiyaçlarını giderememesi en büyük sorunumuz olacak. Şu an böyle bir kesim zaten var.  İşsizlik oranları da gittikçe artıyor.  Bu işin nereye gideceğini ülkeye hükümet edenler de bilmiyor. Ancak bunca kötü gelişmenin sebebi sistem. Tek adam rejiminin getirdiği bir sonuç bu. Durumumuzu hızlı bir şekilde düzeltmemiz lazım. Bu sebeple de tekrar güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmemiz gerekiyor. Bu gerçeği de tüm AK Parti kadroları görüyor. Bundan herkes emin olsun."

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!