Köşe Yazarları

ÖZEL HASTANELERİN GÜVENİRLİĞİ SORGULANIYOR

ÖZEL HASTANELERİN GÜVENİRLİĞİ SORGULANIYOR

Özellikle son günlerde Türkiye genelinde özel hastanelerde yaşanan sağlık skandallarından sonra özel hastanelerin güvenirliği sorgulanmaya başlandı.

Özel hastanelere giden hastaların tahlil, röntgen ve diğer işlemler için yüksek fatura çıkartmaları, yurt dışından ülkemize gelen gurbetçilerimizin sigortalı olduklarını beyan etmelerine rağmen tedavi, tahlil ve röntgen masrafları yüksek ücret istemeleri,  hasta ve yakınlarını canından bezdirmeye başladı.

Alaplı’dan da daha iyi hizmet alabilmek için Ereğli’deki özel hastanelere giden hasta vatandaşlar, sağlık hizmetinde gerektiği kadar yararlanamadıklarını, tahlil, röntgen ve diğer uygulamalarla istenen ücretler karşılığında soyulduklarını belirtiyorlar. Bazı hasta yakınları, hastalarına yanlış teşhis konulduğunu ve yanlış teşhis sebebiyle daha fazla kalıcı rahatsızlıkla karşılaştıkları, tedavilerini devlet hastanelerine yâda Üniversite araştırma hastanelerinde devam ettirdiklerini ifade ediyorlar.

Hasta yakınları,  kaybedilen zamandan dolayı hastalarının tedavilerinin geciktiğini,  dolayısıyla hastalarında kalıcı rahatsızlıkların oluştuğunu ve ya bazılarının hiç iyileşemediklerini belirtiyorlar. Ülkemizde yaşanan en son özel hastane sağlık skandalı şu şekilde gelişiyor;

Geçtiğimiz günlerde tatil için memleketine gelen gurbetçi bir vatandaşımızın kızı kaza ile iki metrelik bir yükseklikten düşüyor. Hemen en yakın özel hastaneye götürülen kızın başına 5 dikiş atılıyor. Bu hizmetler karşılığında özel hastane hasta yakınından 1000 Euro para istiyor. Pazarlık sonucunda 500 Tl anlaşma yapılıyor. Bu talihsiz olaydan sonra gurbetçi aile yollarına devam ediyor. Seyahat esnasında kızları kusmaya başlayınca aile kızlarını bu defada devlet hastanesine getiriyor. Tedavi yapan doktor aileye kızlarının beyin kanaması geçirdiğini, hemen ameliyata alınması gerektiği söyleniyor. 10 Gün yoğun bakımda kalan hasta daha sonra iyileşiyor. Devlet Hastanesinde tedavisini yapan Doktor “ Kızınız 5 dakika daha geç gelse kurtaramazdık” diyor.

 Alaplı’da da buna benzer özel hastane sağlık skandalları defalarca yaşandı. Vatandaşlarımız özel hastanelerde hastalarına yanlış teşhis konulmasından sonra tedavilerini ya devlet hastanesinde yada karaelmas Üniversitesinde yaptırmak zorunda kalıyorlar.

Ülkemizde yaşanan sağlık skandallarından sonra Özel hastaneler kendilerine çeki düzen vermeleri, hastaları yonulacak tavuk gibi görmeden sadece daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için hedeflerini belirlemeleri gerekmektedir.

Özel hastanelerin önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden masaya yatırılarak gözden geçirilmesi gerektiğini tüm vatandaşlar gibi bizimde bekliyoruz.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!