Köşe Yazarları

17 ŞUBATI TARİHİN TOZLU SAYFALARINA TERKETMEK

17 ŞUBATI TARİHİN TOZLU SAYFALARINA TERKETMEK

Alaplı’nın son 10 yılda kaderini ve şeklini değiştiren 17 Şubat Birlik ve beraberlik gününe bir ay zaman kaldığı halde, bu ruhu tekrar canlandırmak için hiçbir kurum ve kuruluş elini taşın altına sokmayarak bu günü tarihin tozlu sayfalarına terk etmesini anlamakta zorluk çekiyorum.

Alaplı’ya Hükümet Konağı, Adliye sarayı, Yeni Köprü, İMKB Meslek Lisesi, YİBO İlköğretim okulu, TOKİ, Doğal Gaz, Alt yapı gibi birçok devlet hizmetini kazandırılmasında önemli bir yer tutan 17 Şubat Birlik ve Beraberlik Günü ruhunun yeniden yaşatılması noktasında bir Dernek Başkanı olarak elimi taşın altına sokmaya hazırım.

Peki nedir bu 17 Şubat gerçeği şöyle bir anımsatayım. 17 Şubat Birlik ve Beraberlik Günü, Belediye Başkanı, iktidar ve muhalefet siyasi ilçe başkanları, TSO ve diğer odaların başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanların bir araya gelerek Ankara’da Bakan ve Milletvekilleri nezdin de çıkartma yapıldığı bir  harekettir. 2001 yılında başlayan ve belediye meclis kararı ile her yıl yapılması kararlaştırılan 17 Şubat birlik ve beraberlik günü son olarak  

Alaplı protokolü, siyasi ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve vatandaşların katılımıyla 2007 yılı Şubat ayının 17 sinde Alaplı Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Alaplı’nın sorunlarını hep beraber tartışıldığı ve çözüm için fikir üretildiği bu gün aradan geçen dört yıl boyunca tekrar yapılmadığı için şimdilerde tarihin tozlu sayfalarına terk edildi.

Bu oluşumun mimarı geçmiş dönem belediye başkanı Faruk Çaturoğlu, 2007 yılında çevresindeki “Şakşakçıların ” gazına gelerek milletvekili aday adaylığı için istifa etmesiyle beraber Alaplı’da birçok işler yarım kaldı. 17 Şubat Birlik ve Beraberlik Günü yarım kalan işlerin başında gelmektedir.

Şu anda Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, geçmişte yaptığı hatayı tekrarlamayarak, ilçe başkanı olarak bundan sonraki siyasi hayatına devam etme kararı aldı.

İktidar Partisi ilçe başkanı Çaturoğlu, “Alaplı sevdam daha ağır bastı. Bu yüzden milletvekilliği aday adaylığını tercih etmedim” diyerek siyasi yükünü daha da artırmıştır.  Çünkü Alaplı’da yatırım bekleyen iki adet Saç Gemi tersaneleri var, Ahşap Yat ve Tekne Tersanesi, ALPORT Liman Projesi, Güçbir Jeneratör fabrikası projesi, Fatih mahallesine köprü projesi, Gölet Projesi, Alaplı ve kavukkavlağı derelerin ıslahı, Alaplı OSB gibi yatırımlar iktidar partisinin destekleriyle yatırımcılarını bekliyor.

Bunun içinde çok katılımlı bir istişare toplantısı yapılması gerekmektedir. Bu toplantıda gelenekselleşmiş olan 17 Şubat Birlik ve Beraberlik günü olacaktır.

Tüm kurumları bir araya getirecek bu toplantıyı şu aşamada ancak Sayın Çaturoğlu tertipleyebilir. Bu toplantıya Ereğli’nin sivil toplum örgütleri davet edilebilir. Çünkü son zamanlarda Ereğli’nin il olması için gündem oluşturulmaya başlandı. Çok amaçlı bu toplantı Alaplı’nın ve Ereğli’nin çözüm bekleyen sorunlarını masaya yatırılması noktasında yararlı ve faydalı olacaktır.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!