Köşe Yazarları

ALAPLI DA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR

ALAPLI DA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR

Geçtiğimiz hafta içinde Çolakoğlu Metalurji ve Demir Çelik işletmeleri sahibi ile yöneticileri Alaplı ALPORT Liman Projesi ile OSB bölgesinde ciddi incelemelerde bulundular.  Dünya çapında büyük bir firmanın ALPORT Liman Projesi ile OSB Bölgesinde yaptığı incelemeler bölgemiz için heyecan verici bir gelişme oldu.

         Çolakoğlu Metalurji firması yaklaşık 1000 kişiyi istihdam edecek bir fabrika kurmak için uygun yer arayışını Alaplı OSB bölgesinde de sürdürdü. Alaplı’nın en büyük şansı Ereğli ve Alaplı OSB bölgesinin yapılacak bir demir çelik tesisi için uygun arazisi ve yapılması planlanan bir liman projesinin olmasıdır. Alaplı Liman projesinde işlemler bitmek üzere. Yakın zamanda başlayacak olan Liman inşaatı, gerek yatırımcıların gerekse bölgemizdeki işsizlerin cazibe merkezi olacağı inancım bir hayli kuvvetlidir.

         Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, partisinden istifa ettikten sonra gündeme oturmaya başladı.

Başkan Çimenoğlu’na oy verende, vermeyende farklı farklı eleştiriler yapmaya devam ediyorlar.

        Sayın Çimenoğlu’da, kedisine yapılan eleştirileri doğal karşılamalı, hatta bazılarından ders çıkarmalıdır.

Vatandaş olarak en büyük eksikliğimiz kulaktan dolma dedikodularla eleştiri yapmamızdır.

Bundan dolayı Çimenoğlu, bundan sonraki siyasi parti tercihini bir an önce belirlemeli diye düşünüyorum.

        Alaplı’nın önünün açılması ve ilçeye hizmet gelmesi anlamında ne gerekiyorsa her türlü fedakârlığa hazır olduğunu kaydeden Çimenoğlu’nun değerlendirmeleri, siyasi tercihinin Ak Parti’ye daha yakın olduğu görüşü ortaya çıkartıyor. Şahsi kanaatime göre partisinden istifa ettikten sonra Ak Parti’ye göz kırpan Çimenoğlu için merkezi hükümette, şimdiye kadar fazla dikkate almadığı Alaplı Fatih Köprüsü için son noktayı koydu. Eskiden  “Görümlük” diye bir uygulama vardı. Sanırım merkezi hükümet Alaplı’ya ve Başkan Çimenoğlu’a görümlük olarak Fatih Mahallesini hediye etti. İnşallah önümüzdeki günlerde Alaplı’nın en büyük sorunlarından biri olana yarım kalmış alt yapısının gerçekleşmesi, bataklık halini alan Alaplı deresinin ıslahı, Sahil Bandı gezinti alanlarının yapımın, diğer yatırımlarda ve doldu alanın cazibe merkezi oluşumunda da maddi ve manevi desteklerini esirgemezler. “Pazara kadar mı yoksa mezara kadar mı” hep birlikte göreceğiz.

           TBMM eski Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın,  2007 yılında Alaplı’nın iki yakasını bir araya getirecek bir köprü içi Karşıyaka Mahallesi vatandaşlarına söz verdiğini defalarca gazetelerde ve internet sitelerinde dile getirdik.

Geçtiğimiz gün sokaklarda köprü dedikoduları başlayınca TBMM eski Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile bir telefon görüşmesi yaptım. Fatih Mahallesi köprüsünün en son durumunu birinci ağızdan dinledim. Köprü ayaklarını Limak Firmasının yapacağını diğer müştemilatını devlet olarak üslendiklerini, en kısa zamanda inşaatına başlanarak Alaplı halkının hizmetine sunulacağının müjdesini verdi. Ayrıca basın ve medya olarak Fatih Mahallesi köprüsünü gündemden düşürmediğimiz için bize teşekkür etti.

Alaplı’yı çok sevdiğini, önümüzdeki günlerde yapılması gereken ne varsa yapacaklarını, yatırımlarla ve çevre düzenlemeleri ile Alaplı’nın daha yaşanabilir bir kent olması için elinden ne gelirse yapacağını söyledi. 

Bizlerle Alaplı’da yaşayan vatandaşlar olarak bekleyeceğiz. Ne kadar bekleriz onu da Allah bilir.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!