Köşe Yazarları

SİS PERDESİ ARALANIYOR

SİS PERDESİ ARALANIYOR

Alaplı’da geçmişte hissedilen umutsuzluk sis perdesi yavaş yavaş kalkmaya başladı.  Gözler yapılacak yatırımlara çevrildi. Liman Projesinin de CED raporunun alınması ile birlikte, bölgemize ülkenin en büyük yatırımcılarından birinin gelip inceleme yapması ilçede moral ve motivasyonun yükselmesine neden oldu. Yapılacak yatırımları ilçemizi ziyaret eden milletvekillerimizin de candan desteklemesi her kesimi sevindiriyor. Ekonomik krizden dolayı perişan olan bölge insanımızın ve esnafımızın yüzünü güldürecek gelişmeler şöyle ;

-          Alaplı Liman Projesine ciddi yatırımcıların ilgisi

-          Alaplı Organize Sanayi Bölgesine, 3–4 bin kişi çalıştıracak demir çelik sektörü ilgisi

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamada, Alaplı’nın önünün açıldığını ve bölgeye örnek bir ilçe olacağının müjdesini verdi.  Talih kuşunun konmak üzere olduğunu, ayrıca gelecekte Alaplı vilayet olsun Ereğli’de onun ilçesi olsun söylemlerinin söylenecek bir Alaplı yaratılacağını ifade etti. Bunu belki bundan üç beş yıl önce söyleseydi “Yine siyasi sallamalar” başladı diye düşünebilirdik.  

        Son gelişmelerle birlikte gelecekte yatırımcıların ve yatırımlar için cazibe merkezi olabilecek bir ilçede yaşıyoruz. Yapılmakta olan duble yolları, yapılacak demiryolu ile diğer il ve ilçelere lojistik ve ulaşım kolaylığı anlamında da ülkemizdeki bir çok il ve ilçeden çok daha şanslı konumdadır. 

       Alaplı Belediyesi bundan sonra iktidar partisine mensup bir belediye oldu.  İktidar partisinin nimetlerinden inşallah gerektiği kadar istifade eder.  Belediyenin en büyük sorunlarından biri olan yarım kalmış alt yapı, kanalizasyon sorununu umarım önümüzdeki günlerde çözümlenir ve yaşanabilir temiz bir Alaplı’ya sahip oluruz.   İlçedeki kanalizasyonların birleşip Derin Deşarj projesiyle denize gönderilmesi çevre kirliliğinin bitmesi anlamına geldiğinden bir an önce hayata geçmesi gereken hayati bir konudur. 

       Yüksek maliyetli bu projeye devlet ve hükümet yardımcı olmazsa kesinlikle belediye olarak kendi başına yapılabilecek bir proje değildir. Son dönemlerde bölge milletvekillerinin ilçemize gelerek umutlu vaatlerde bulunmaları genel seçimler öncesi hepimizi umutlandırıyor. Devletin ve hükümetin nimetlerinden diğer il ve ilçeler gibi yararlanıp yaşanabilir bir ilçe olma yolunda mesafeler kat edileceğini düşünüyorum.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!