Köşe Yazarları

POSBIYIKIN FENDİ KANTARI YENDİ

POSBIYIKIN FENDİ KANTARI YENDİ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir kez daha verdiği sözünü tuttu. Kdz. Ereğli-Alaplı karayolu üzerinde Göktepe Mahallesi'nde faaliyetlerini sürdüren Yol Kenarı Denetim İstasyonu olan Kantar, Karadeniz Ereğli Belediyesi ekipleri tarafından çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile mühürlendi.

Posbıyık'ın defalarca gündeme getirdiği ve yasal olmadan çalışma sürdürdüğünü ifade ettiği kantar Belediyeye Yapı Kontrol ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma yasal olmadığı gerekçesi ile mühürlenerek gerekli yasal işlem yapıldı.

En sonunda yıllarca, şoför esnafını canından bezdiren kantardan, Ereğli ve Alaplı şoför esnafı ile vatandaşlar kurtulmuş oldu.

Posbıyık’ı  bu kararlı davranış ve tutumundan dolayı tebrik etmek gerekir. Her şeyin başının kararlılık ve dik durma olduğunu birçok siyasetçiye ve yerel yöneticiye de bu esnada göstermiş oldu.

Belediye tarafından kapatılan Ruhsatsız kantardan bu zamana kadar birçok şoför esnafı ceza yedi, birçok şoföründe canı yandı…

Bundan sonra aklıma benim cevaplayamadığım, belki birilerinin cevaplayabileceğiz bazı sorular geliyor…

Bu kantar ruhsatsız olduğu halde çalışmasına kimler tarafından müsaade edildi? İzinler nasıl ve neden verildi?

Mademki ruhsatsızdı, bu zamana kadar ceza yiyen şoför esnaflarının suçu ve günahı neydi?

Birçoğunun ocağı söndü, birçoğu halen yediği cezaları nasıl ödeyeceğini düşünerek kafayı yedi. Bunların sorumluları kim veya kimler?

Belki de birçoğu da yediği cezalardan dolayı psikolojisi bozulduğundan karayollarında maddi veya ölümlü kazalara neden oldu. Bunlarında sorumluları vardır ama kim?

Şimdi akıllara şöyle bir soru geliyor,  Şimdiye kadar bir sürü ceza yiyen şoför esnafı, mahkemeye dava açarak ruhsatsız çalışan kantardan dolayı ceza yedik diyerek hak arama yapabilirler mi?

Bu hukukçuların görevi ama ben yinede bir hatırlatmada bulunmak istedim..

Sonuç olarak, Zonguldak’ta beş adet milletvekilimiz olduğu halde şimdiye kadar hiç birinin buna bir çözüm arayışında bulunmamaları onların bölgesini ve insanını sevmediğini, aksine Posbıyık’ında ne kadar değer verdiğinin,  sevdiğinin bir göstergesi değil mi?

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!