Köşe Yazarları

POSBIYIK GÜMELİ YAYLALARINA SAHİP ÇIKTI

POSBIYIK GÜMELİ YAYLALARINA SAHİP ÇIKTI

Pazar günü Gümeli Beldesinde her yıl düzenlenen hıdrellez şenliklerinde siyasetçilerin karşılıklı jestleri damga vurdu.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, barış, sevgi ve dostluk duygularıyla yaptığı açılış konuşmasından sonra olanlar oldu; siyasetçiler arasında esen sert rüzgârlar aradan kalktı, birlik ve beraberlik dolu mesajlar verildi. Kazanan Gümeli Beldesi ve vatandaşları oldu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendine özgü şivesiyle yaptığı konuşmada, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’a, milletvekilliği yaptığı süre içinde bölgeye çok başarılı hizmetler verdiğini söyleyen övgü dolu kelimeler yağdırması gözlerden kaçmadı.

Milletvekili Fazlı Erdoğan’ı kastederek “O’nun şimdiden aranmaya başlandığının farkındayım “ söylemi Ak Parti’nin yeni Milletvekili adaylarına gönderilen bir mesaj olarak algılandı.

Başkan Halil Posbıyık, Gümeli Beldesine büyük değer verdiğini göstererek, kültür beldesi olduğunu söyledi,  Gümeli yaylalarının turizme kazandırılması amacıyla ilk hamleyi başlattığının müjdesini verdi.

Posbıyık; 8-9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivali Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Festivalinin piknik bölümünü Ereğli Çeştepe’den,  Gümeli yaylalarına aldıkları belirtti.

Bu zamana kadar Gümeli yaylaların ulusal ve yerel medyada tanıtılacağı en büyük organizasyon olacağının müjdesini vererek, diğer yetkililere de mesajlar gönderdi.

Geçtiğimiz yıl Gümeli Acı bal Şenlikleri için gittiğimiz yaylalara, yolların bozuk ve uygunsuz olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Birçok araç yollarda kaldı. Festivale 45 gün kaldı. Yetkililerin acilen yayla yollarında çalışmaları başlatması gerekmektedir.

Posbıyık konuşmasında Gümeli İlköğretim Okulunun bahçesini asfaltlayacağını, 29 Mayıs’ta Alaplı Cem Evinin temelini atacaklarını, Ereğli Cem Evinde olduğu gibi Alaplı Cem Evinde de Ereğli Belediyesi olarak taşın altına iş makinesiyle, maddi ve manevi destek olacağını söylemesi büyük alkış aldı vatandaşların sonsuz güvenini kazandı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’da bir konuşma yaparak, Başkan Posbıyık’ın kendisi hakkında söylediği güzel sözlerden dolayı teşekkür etti. Erdoğan, Gümeli Beldesine kapalı spor salonu yapmak için çok çaba sarf ettiğini ama bürokrasiden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Kısaca, gerek Posbıyık ve Erdoğan Gümeli Beldesini ve vatandaşlarını ne kadar çok önemsediklerini bir kez daha ifade etmiş oldular.

Bundan sonra yük iktidar partisinin yeni siyasetçilerinde. Gümeli Beldesine yıllarca yapılamayan yol asfaltlanarak hizmete açıldı. Burada herkesin emeği ve çabası var.

Şimdi Gümeli Beldesi ile yaylaların arasında ki yol sorununun çözülmesi gerekiyor. Bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisine girecek yeni siyasetçiler yapacak. İktidarıyla muhalefetiyle bu sorunu en kısa zamanda çözmeleri gerekiyor.

Yoksa….

Eylemlerin adamı Posbıyık inanıyorum ki eylemlerine yüzlerce binlerce vatandaşlarıyla yayla yollarında da başlatır. Bizden söylemesi…

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!