Köşe Yazarları

SİYASETTE DUYGUSALLIK

SİYASETTE DUYGUSALLIK

Ereğli’deki ilkten sonra Alaplı’da bir ilkin Cem Evinin temeli atıldı. Atılmasına atıldı da o güzelim güne leke düşen siyasetteki duygusallık görüntüleri keşke olmasaydı…

Basın mesleğinde duayen bir abimin meşhur bir sözü aklıma geliverdi.

“Siyasette duygusallık olmaz” …

Bu gün Alaplılı olarak biraz içim burkuldu. Ev sahibi olduğun bir etkinlikte tören alanını terk ediyorsun. Alaplı Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Milletvekili adayları maalesef bu gün Cem Evi temel atma tören alanını terk ederek, bir nevi ev sahibesi olarak tören alanını terk ettiler.

Kimin haklı ve haksız olduğunun değerlendirmesini yapmak bana düşmez. Ama Gümeli Beldesinden, Alaplı ve Ereğli ilçesinden gelen yüzlerce kişiye tören alanını terk etmekle haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Bu olayın kim başlattı yada fitili kim ateşledi bu teşkilatın kendi sorunu, yalnız burada iki önemli insan çok zor durumda bırakıldı.

Birincisi Ak Parti ilçe başkanı Faruk Çaturoğlu, diğeri de Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu…

Her ikisi de bunu hak etmedi.

Başkan Çaturoğlu, konuşması esnasında dil sürçmesinden dolayı yanlış anlaşılmalara sebep olan  “Ereğli’den gelen bir sürü insanlar” cümlesi cevabını Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın  “Ben Çimenoğlu’nun çağırması ile değil Hacı Bektaşi veli sevgisi ve aşkıyla buraya geldim” cevabıyla vermiş oldu.

Fakat  bu söylem, siyasette duygusallık yaratarak,  tören alanını terk ettirecek kadar ağır ithamı buna sizler karar verin..

 İlçemizde ona, buna yada şuna  küserek,  burun kıvırarak siyaset yapma kültürü ne zaman başladı  inanın bende bilmiyorum, ama  Pazar günü bayram havasında yapılan Cem Evi temel atma töreninde hiçte hoş görüntüler oluşturulamadı.

Alaplılı birisi olarak Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu takdir ettim.  Alaplı’yı temsil eden birisi olarak orada dimdik oturdu.  Tahriklere ve tahrikçilere kapılarak tören alanını terk etmedi.

Belediye Başkanı Çimenoğlu, siyasette duygusallığın olmadığını bazılarına gösterse de iş işten geçmiş oldu ..

Bayram havasında yaşanan bir gün daha siyasetteki duygusallığın kurbanı oldu.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

3 Yorum

  • Sayon Bostancı lütfen türkçeyi katletmeyin.Yukarıda ev sahibesi ibaresini kullanmışsınız bunun anlamını biliyormusunuz.Sahibe kelimesi bayanlar için kullanılır.Bilerekmi yaptınız bilmiyorum ama nevzat bey erkek bayan değil o arapça bir kelime arapçayı bilmiyorsanız ya kursuna gidin ya da kullnamayın.İkincisi ideolojik olmaya gerek yok sayın posbıyık oraya geldiyse misafir olarak geldi onun kürsüye çıkıp konuşma hakkı yoktur hele kaymakam son konuşmayı yapmışsa onun arkasından konuşma olmaz.Misafir her ne surette olursa olsun Bu tip konuşma yapmamalı.Bu konuşmayla puan kazanmadı tam aksine kaybetti.Misafirken bile böyle agresif olan bir politikacı birde milletvekili olursa gerisini siz düşünün heralde adam döver.Ereğliden gelip alaplı belediyesinin katkılarıyla yaptırılan bu ibadethaneye çok ayıp etmiş sayın posbıyık zatı alinizde bunu çok iyi bilşiyorsunuz ama malesef sizde siyasete ucundanda olsa bulaştığınız için tarafszı olamıyorsunuz.Saygılarımla Alaplıyı seven ve asla onun aleyhinde olmayan bir alaplılı.


  • Siyaset bir sanattır,o sanatı bilmeyen, o birikime sahip olmayanlar siyaset yaptıgını sanınca ortaya böyle hoş olmayan durumlar çıkıyor.Madde aleminden mana alemine geçişte bir köprü olan Cemevinin temel atma töreni bu tatsızlıgıda ögretinin verdigi hoşgürüsüyle hoşgörür amma.......Yapanların yaptıklarının dogrumu yanlışmı oldugunu düşünmesi şartıyla.


  • Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Türkçe'yi bilmekle sorumluyum. Diğer dilleri öğrenme ve bilme zorunluluğum yoktur. Ayrıca tören alanında yaşananları objektif olarak yansıtmaya çalıştım. İlçe başkanı ve Belediye başkanının düştüğü zor durumu ifade ettim. Tahrik ve tahrikçileri de kınadım. Kim olursa olsun orası Alaplı sınırları içinde olduğundan ev sahibi konumundaki siyasiler oradan ayrılması tehamüller gereği gereksiz ve izlemeye gelenlere yapılmış bir haksızlıktır.yanlı veya taraflı gazetecilikle bunun ilgisi olmadığını sizlerde biliyorsunuz. Önümüzdeki iki yıl sonunda yerel seçimler olacak.. Oradaki vatandaşlarımız hepimize lazım olacak oy için.. Bizlerden hatırlatma...