Köşe Yazarları

HERKES GÜMELİ YE BİZ GİDERİZ KIRKPINARA

HERKES  GÜMELİ YE BİZ GİDERİZ KIRKPINARA

Yıllardır Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi yaylalarını tanıtmak, gündeme taşımak için uğraştık durduk.

Kısıtlı imkânlarla Bölüklü Yaylasında Gümeli Acı Bal şenlikleri etkinliği düzenledik. Yaylaları tanıtabilmek reklâmını yapabilmek için.

Yıllardır ilk defa talih kuşu Gümeli beldesi ve Yaylalarının başına kondu. Kondu konmasına ama gerçekten olması gerekenler ortalarda yoktu.

 

HERKES  GÜMELİ’YE BİZ GİDERİZ KIRKPINARA..

 

Bölgemizin en güzel doğa ve tabiat varlıklarının olduğu Gümeli Beldesinde ki Bölüklü Yaylalarında 18. Sevgi Barış ve Dostluk Festivali kapsamında Kdz. Ereğli Belediye’sinin katkılarıyla piknik düzenlendi, Gümeli yaylalarının geniş bir tanıtımı yapıldı.

Bin kişiye yakın bölge insanı Pazar günü özel araçlarıyla ve Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüslerinin katkılarıyla yaylaya akın ettiler.

Esnaf, iş adamı, köylüsü, kentlisiyle her kesimden vatandaşlarımız yaylanın doğal ortamında mangal yaktı, yemek yedi, oynadı ve eğlendi.

Gözler ister istemez Alaplı siyasetini ve Alaplı bürokrasisini aradı.

Çünkü bu zamana kadar Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi ve Gümeli Yaylalarını tanıtmamız gerek diyenler özellikle Alaplılı siyasetçiler ve bürokrasisi ortalarda yoktu.

O gün yaylada Alaplı’yı,  Garnizon Komutanı Üstğ. Levent İşcan ile CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri temsil etti.

Türkiye’de özgürlük ve demokrasi olduğu gerçeği olduğuna göre isteyen istediği yere gitmekte tabiî ki serbest ve özgürdür.

 

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Emniyet Müdürü İsmail Baş, izinli olduğundan şehir dışındaydı. İzinli olmasalardı kesinlikle o etkinliğe katılırlardı.

Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, bazı iş adamları ile kanaat önderleri,  Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin daha önemli olması sebebiyle,  Gümeli Yaylalarının tanıtım pikniğine maalesef katılamadılar.

Belde Başkanı Ahmet Saydam ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, piknik etkinliğinde birer konuşma yaptılar. Yaylaların en kısa zamanda turizme kazandırılmaları konusunda çağrıda bulundular.

Alaplılı olarak insan üzülüyor.

Dün Alaplı’da yaşanan küçük hesaplar, bu gün Gümeli Beldesi için oynanıyor.

Yine kaybediyoruz..

Baştan dediğimiz gibi isteyen istediği yere gidebilir. Bu ülkede özgürlük var seyahat etme özgürlüğü var. Engelleme ve eleştirme konusunda kimsenin kimseye her hangi bir baskı yapmaya hakkı ve hukuku yoktur.  İsteyen Kırkpınar yağlı erkek güreşlerine gider, isteyende bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak için Gümeli Yaylasına gider.

Kısaca özetlemek istersek;

8–9–10 Temmuz tarihlerinde 18. yaşını kutlayan olan Kdz. Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali piknik etkinliği ilk defa Kdz. Ereğli dışında Gümeli yaylalarında yapıldı. HERKES GÜMELİ’YE BİZ GİDERİZ KIRKPINARA gitsek de

Beldenin ve yaylaların tanıtım ve reklâmını yapılan başta Ereğli ve Alaplılı basın mensuplarıyla beraber en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!